Brankár Čiliak možno zamieri z Komety Brno do Českých Budějovíc

BRNO - Slovenský brankár Marek Čiliak sa možno stane novou posilou nováčika českej hokejovej extraligy Motor České Budějovice. Klub má o jeho príchod z Komety Brno záujem, uviedol v utorok portál isport.cz.

Čiliak v Komete v rokoch 2017 a 2018 vychytal majstrovské tituly, v uplynulej sezóne mal ale v klube pevnejšiu pozíciu Karel Vejmelka. Slovenský reprezentant tak tri mesiace strávil na hosťovaní v Zlíne a o jeho služby sa teraz zaujímajú České Budějovice, ktoré napriek nedokončenej sezóne v druhej lige postúpili vyššie ako víťaz základnej časti.

"Nie je to oficiálne, nemôžem to komentovať," reagoval Čiliak na špekulácie v textovej správe podľa isport.cz. Odchod slovenského brankára pripustil predtým aj majiteľ a hlavný tréner Komety Libor Zábranský: "Brankársku situáciu musíme vyriešiť. Po športovej stránke si nemôžeme dovoliť, aby sa striedali Karel Vejmelka s Marekom Čiliakom. Nie je to pre nich komfortné. 'Čilo' hosťoval v Zlíne pre to, aby boli obaja vyťažení. Do budúcnosti počítame s jasnou jednotkou a istou dvojkou."