Boston vyhral tretíkrát v sérii, Halák kryl 25 striel a stal sa treťou hviezdou

NEW YORK 12. októbra (SITA) - Slovenský brankár Jaroslav Halák bol jedným z dôležitých faktorov víťazstva hokejistov Bostonu nad Edmontonom (4:1) vo štvrtkovom súboji NHL.

Halák kryl 25 z 26 striel, ktoré na neho smerovali a stal sa treťou hviezdou zápasu. Kapitán Bruins Zdeno Chára odohral vyše 23 minút, jedenkrát vystrelil a tri pokusy súperových hráčov zablokoval. Boston po úvodnom výprasku na ľade Washingtonu (0:7) ťahá sériu troch víťazstiev aj vďaka produktívnej kanadsko-českej dvojici Brad Marchand, David Pastrňák, ktorí bodovali v troch zápasoch po sebe. Marchand má na konte 8 bodov za 1 gól a 7 asistencií, Pastrňák 6 (4+2).

"Dosiahli sme dôležité víťazstvo, máme dva body a môžeme sa koncentrovať na ďalší zápas proti Detroitu. Zahrali sme výborne a mne to spoluhráči v obrane veľmi uľahčili. Blokovali strely a nedovolili súperovi dostávať sa do sekundárnych šancí," povedal Jaroslav Halák po zápase pre zámorské médiá. Zatiaľ úspešný náhradník Tuukku Raska dosiahol druhé víťazstvo v sezóne. "Zahrali sme výborne v presilovkách a to bol rozdielový faktor. Rovnako disciplína bola na vysokej úrovni, dobre sme bránili. Použili sme všetkých hráčov z lavičky, chytal druhý brankár a všetko sa vyplatilo," pochválil svoj tím tréner Bostonu Bruce Cassidy.