Bokroš s Čachom oslovení, ich pozície bude ešte schvaľovať VV SZĽH

BRATISLAVA (SZĽH) – Reprezentačné družstvá do osemnásť a dvadsať rokov by v budúcej sezóne mali znovu viesť v pozíciach hlavných trénerov ich doterajší kormidelníci. Ernestovi Bokrošovi i Viliamovi Čachovi boli ponúknuté kontrakty, ktoré obaja tréneri akceptovali. Posledné slovo ešte bude mať Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH), ktorý sa nomináciami realizačných tímov mládežníckych reprezentačných družstiev bude zaoberať na svojom zasadnutí v stredu 13. júna.

Ešte pred formálnym schválením však obaja tréneri absolvujú spolu so svojimi reprezentáciami prvú akciu v sezóne 2018/2019. V rámci Hokejového leta mládežníckych reprezentácií sa družstvo do 18 rokov 10. júna zíde v trenčianskom komplexe MG Rink, o dva roky starší výber zas od 11. júna v Liptovskom Mikuláši.

V prípade schválenia načne 58-ročný Ernest Bokroš už svoju v poradí ôsmu sezónu pri kormidle reprezentácie do dvadsať rokov, čím je s prehľadom najdlhšie pôsobiacim hlavným trénerom pri akomkoľvek mužskom reprezentačnom družstve v ére samostatnosti. Za toto obdobie s „dvadsiatkou“ na svetovom šampionáte neskončil nikdy horšie ako na ôsmom mieste, najväčším míľnikom je pritom zisk bronzových medailí na majstrovstvách sveta 2015.

Pre Viliama Čacha by mala byť nadchádzajúca sezóna druhou pri národnom tíme do 18 rokov. Počas uplynulej sezóny, v ktorej k „osemnástke“ pristúpil až v jej priebehu, sa družstvu výsledkovo počas medzištátnych turnajov až tak nedarilo. Všetko si to však reprezentácia vynahradila počas majstrovstiev sveta, na ktorých skončili na siedmom mieste, pričom získali skalp semifinalistu z Česka a až po samostatných nájazdoch podľahli domácim Rusom.