Boje o majstrovský titul v kategórii starších žiakov už od štvrtka v Michalovciach

BRATISLAVA (SZĽH) – V tabuľke majstrov Slovenskej republiky pre sezónu 2018/2019 ostávajú už iba dva prázdne riadky. Okrem majstra v kategórii seniorov nie je ešte známy ani šampión v najmladšej vekovej kategórii starších žiakov. O držiteľovi zlatých medailí sa rozhodne na Majstrovstvách Slovenskej republiky starších žiakov, ktoré tento rok hostia Michalovce.

Historicky najstarší mládežnícky hokejový turnaj na Slovensku napíše tento rok už svoju päťdesiatu ôsmu kapitolu. O titul majstra Slovenska v metropole Zemplína zabojujú víťazi troch regionálnych častí 1. ligy starších žiakov 8. ročníka – HC Slovan Bratislava, MsHKM Žilina a HC Košice, ako aj HK ŠKP Poprad, ktorý obsadil druhé miesto v tabuľke regiónu východ, ktorému tento rok pripadlo právo organizácie turnaja.

„Minuloročná edícia turnaja v Martine priniesla veľmi kvalitný ôsmacký hokej. Pevne veríme, že zúčastnené družstvá tento rok v Michalovciach potvrdia nastolený trend rastúcej športovej kvality  zápasov na záverečnom turnaji,“ povedal Peter Kúdelka, riaditeľ Majstrovstiev Slovenskej republiky starších žiakov 2019 a sekretár mládežníckych súťaží SZĽH.

Slovenský zväz ľadového hokeja si ctí tradíciu záverečných bojov o titul majstra SR v kategórii starších žiakov, preto k organizácii záverečného turnaja pristupuje s mimoriadnou vážnosťou. Zúčastnené družstvá sa v Michalovciach môžu tešiť na komfort a starostlivosť medzinárodných parametrov. Chýbať nebudú ani servis pre fanúšikov mládežníckeho hokeja, ktorí sa môžu tešiť na kompletné štatistiky zo záverečného turnaja, ako aj živé vysielanie zápasov na YouTube kanáli Hockey Slovakia.

Sekretár mládežníckych súťaží SZĽH a riaditeľ MSR starších žiakov 2019 Peter Kúdelka (vpravo)

„Počas minulého roku sme za výdatnej pomoci predstaviteľov klubu MHA Martin vyskúšali niekoľko noviniek v oblasti servisu pre fanúšikov a družstvá a nastolenú latku tento rok nemienime podliezať. O tom, že organizácii turnaja prikladáme veľký význam svedčí aj fakt, že zimný štadión v Michalovciach máme počas celého turnaja plne k dispozícii. Zúčastnené družstvá tak budú mať k dispozícii tréningovú jednotku deň pred začiatkom turnaja, ako aj možnosť ranného rozkorčuľovania v deň zápasov,“ doplnil Peter Kúdelka.

Boje o majstrovský primát sa začínajú úvodným zápasom vo štvrtok úvodným od 11.30 hod. medzi HC Slovan Bratislava a HC Košice. Meno majstra spoznáme najneskôr v sobotu, 13. apríla po poslednom zápase, ktorého úvodné buly je naplánované na 15.30 hod.

Rozpis zápasov MSR starších žiakov 2019

11. 04. 2019 Zimný štadión Michalovce 11.30 hod. HC Košice HC Slovan Bratislava Stream
11. 04. 2019 Zimný štadión Michalovce 15.00 hod. MsHKM Žilina HK ŠKP Poprad Stream
12. 04. 2019 Zimný štadión Michalovce 12.00 hod. HC Slovan Bratislava MsHKM Žilina Stream
12. 04. 2019 Zimný štadión Michalovce 15.30 hod. HK ŠKP Poprad HC Košice Stream
13. 04. 2019 Zimný štadión Michalovce 12.00 hod. HC Košice MsHKM Žilina Stream
13. 04. 2019 Zimný štadión Michalovce 15.30 hod. HC Slovan Bratislava HK ŠKP Poprad Stream