Bližňák sa chce na súťažný ľad vrátiť koncom novembra

LIBEREC 15. novembra (SITA) - Slovenský hokejový útočník Mário Bližňák verí, že prvý súťažný zápas v tejto sezóne absolvuje už koncom novembra.

Hráč severočeského Liberca sa aktuálne dáva dokopy z operácie, ktorú podstúpil pred začiatkom súťažného ročníka. "Mal som problémy s chrbtom. Ani neviem, kde sa to vzalo, no jedno ráno som sa zobudil a cítil som bolesť. Bolo to také akútne, že som musel ísť na operáciu. Nepoznám príčinu týchto problémov, ale už sa tým nechcem zaoberať. Som rád, že som konečne na ľade a čo najskôr chcem byť pripravený zapojiť sa do zápasu," povedal 30-ročný center v rozhovore pre oficiálny klubový web.

Do tréningového procesu družstva sa zapojil v sobotu. "Predtým som na ľad naskakoval iba individuálne, keď som skúšal, čo všetko môj chrbát vydrží. Teraz postupne pridávam záťaž. Zatiaľ je to v poriadku, ale až zápas ukáže, ako som na tom po kondičnej stránke," myslí si trenčiansky rodák, vicemajster sveta z Helsínk 2012. "Verím, že koncom novembra by som mohol opäť nastúpiť v zostave Liberca," dodal Bližňák.