Blíži sa Orange Hokejový deň, na prvý turnaj máme stále voľné miesta

BRATISLAVA (SZĽH) – V závere mája odštartuje séria troch podujatí pod názvom Orange Hokejový deň, ktoré budú určené pre chlapcov a dievčatá s dátumom narodenia od 1. septembra 2011 do 31. augusta 2012. Prvý turnaj privíta už v sobotu 21. mája Ice Aréna vo Zvolene. 

Podujatia sa ponesú v duchu Hokejových živlov. Deti budú rozdelené náhodne do šiestich tímov s názvami Hromy, Búrky, Tornáda, Blesky, Hurikány a Lavíny. V každom družstve bude figurovať desať hráčov do poľa a dvaja brankári. Šestica tímov sa rozdelí do dvoch trojčlenných skupín, v rámci ktorých odohrá každý kolektív dovedna štyri zápasy. 

Turnaje sú určené pre deti registrované v kluboch a v IS SZĽH (s registračným preukazom). Prihlasovanie malých hráčov a hráčok prebieha online formou prostredníctvom formulára. Hráčov/hráčky do poľa môžete prihlasovať TU a brankárov/brankárky TU. Prihlásené sú už deti z klubov z Banskej Bystrice, Brezna, Humenného, Levoče, Liptovského Mikuláša, Lučenca, Martina, Michaloviec, Nitry, Popradu, Rimavskej Soboty, Trenčína a Žiliny. Po naplnení kapacity sa budú môcť deti naďalej prihlasovať, ale poputujú na „čakaciu listinu“. 

„Program Hokejového dňa vychádza z uspokojovania potrieb hrať sa, hýbať sa a súťažiť v prostredí, ktoré v plnej miere rešpektuje emócie a túžby deväť až desaťročných detí, ktoré už nejaký čas pôsobia v hokejovej predpríprave,“ povedal mentor metodického oddelenia SZĽH Ján Filc.

„Prirodzeným začlenením kontrolných cvičení hokejových zručností na začiatok Hokejového dňa si budú môcť mladí adepti hokeja súťažami overiť mieru osvojenia si korčuliarskych a herných zručností a zároveň sa pripraviť na ďalší program spočívajúci v tom, čo ich najviac baví – a to je hra. Hra na malom priestore ponúka veľa podnetov pre deti v tomto veku a zároveň predstavuje prirodzené prostredie pre rozvoj herného myslenia a rozhodovania sa v súčinnosti so zdokonaľovaním techniky, či už korčuľovania alebo narábania s hokejkou a pukom,“ doplnil tréner majstrov sveta z Göteborgu.

Druhý turnaj zo série Orange Hokejový deň sa uskutoční 28. mája v Nitre a záverečný tretí 27. augusta v Michalovciach. Deti bude čakať okrem zábavy na ľadovej ploche aj bohatý sprievodný program vďaka spoločnosti Orange Slovensko. Prihlasovacie formuláre na jednotlivé podujatia budú aktívne vždy 14 dní pred začiatkom turnaja.