Bažány v Nitre skončil, mužstvo povedie duo Kováčik - Chrenko

NITRA (SZĽH) - Na striedačke HK Nitra nepokračuje tréner Marián Bažány. Vo funkcii ho do konca sezóny nahradili funkcionári klubu Miroslav Kováčik, Tomáš Chrenko. Ich asistentom zostáva Dušan Milo, na poste trénera brankárov bude naďalej pôsobiť Stanislav Petrík. 

„Ide o trénerské riešenie do konca sezóny,“ uvádza sa v stanovisku vedenia klubu, zverejneného na oficiálnom webe. 

Pod vedením Mariána Bažányho, 44-ročného kouča, ktorý prišiel pod Zobor minulý rok v októbri po dlhoročnom hráčskom i trénerskom pôsobení v Nemecku a vo Švajčiarsku, odohrala Nitra 35 súťažných stretnutí. Päť vo Vyšehradskom pohári, ktorý sa tímu nepodarilo získať v nedávnom finálovom dvojzápase (2:3, 3:3) s poľským účastníkom GKS Jastrzebie a tridsať v Tipsport Lige. Ani v najvyššej domácej súťaži to „corgoňom" nešlo. Zo spomínaných 30 duelov bolo len 13 víťazných. Nitrania sú v tabuľke až na ôsmom mieste. Po poslednej prehre 2:4 v Nových Zámkoch stratili kontakt s prvou šestkou. Na šiesty Zvolen pri rovnakom počte odohraných stretnutí momentálne strácajú deväť bodov. 

Aj preto sa vedenie klubu rozhodlo pre zmenu. „Trénerovi Bažánymu sa chceme veľmi pekne poďakovať za služby, ktoré v Nitre odviedol. Dával do toho viac ako sto percent svojho úsilia, ale život niekedy prinesie aj situácie, keď napriek enormnej snahe veci nevyjdú podľa predstáv. V ďalšej trénerskej kariére prajeme pánovi Bažánymu veľa úspechov a vydarený nový angažmán. Zároveň chceme dať verejnosti informáciu o tom, že k dnešnému dňu máme vyplatené všetky peniaze pre hráčov, trénerov aj dodávateľov. Takže naša slabšia forma nie je vôbec otázkou financií. Pracujeme približne s rovnakým rozpočtom na A-tím ako v minulých sezónach, rozdiel je iba ten, že zatiaľ sa nám v sezóne výsledkovo nedarí. Chceme to však určite zmeniť,“ dodal prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.