Chýba vám hokej? Televízie vylovili z archívu najlepšie zápasy ligovej histórie

BRATISLAVA – Mnohí priaznivci hokeja sa v týchto dňoch tešili na vyvrcholenie nadstavbovej časti Tipsport ligy a samozrejme aj na nadchádzajúce zápasy play-off, ktoré mali nielen v minulých rokoch neuveriteľný náboj. Vzhľadom na aktuálnu situáciu sa však hokejové súťaže v Európe skončili predčasne a fanúšikovia zostali bez hokeja. Čakanie na novú sezónu si však môžete spríjemniť sledovaním najlepších hokejových zápasov v televízii. Predovšetkým Česká televízia vylovila z archívu najlepšie zápasy ligovej histórie. Pridala sa aj česko-slovenská pobočka AMC, ktorá na programoch Sport1 a Sport2 prináša záznamy najlepších zápasov slovenskej Tipsport ligy, švédskej SHL i ruskej KHL.

Verejnoprávny športový kanál Českej televízie ČT sport pokračuje v archívnych záznamoch z finálových sérií tamojšej extraligy. V rámci minulého týždňa mohli diváci sledovať niekoľko záznamov, v ktorých figurovali aj slovenské tímy v rámci vtedajšej federálnej ligy. Aktuálny program sa však podľa predbežných plánov zameria na finále českej extraligy od sezóny 1999/2000. V pondelok a v utorok nadránom a popoludní budú môcť diváci sledovať finálovú sériu z rokov 2000 a 2001, v ktorej účinkovali hokejisti pražskej Sparty a vtedajšieho hegemóna Vsetína.

Sparta a Vsetín, dvaja veľkí súperi na prelome storočia, sa v play-off stretli celkovo štyrikrát, naposledy práve vo finále 2001. Historici označujú tieto zápasy za jedny z najlepších zápasov, aké sa dovtedy v play-off odohrali. Vsetín pritom vtedy prekonával historické štatistiky, keď dokázal vyhrať 15 sérií play-off za sebou, vďaka čomu oslavoval celkovo 5 majstrovských titulov za sebou. Do sa dovtedy – a je nutné zdôrazniť, že ani odvtedy – nepodarilo žiadnemu inému družstvu.

Práve do finálovej série sezóny 1999/2000 postúpili oba tímy bez jedinej prehry vo štvrťfinále a semifinále play-off. Sparta však dokázala byť vo finále neporaziteľnou prekážkou pre vsetínskych hokejistov. Oba tímy si však vzájomnú finálovú účasť zopakovali o rok neskôr, a Vsetín vrátil Sparte finálovú porážku.

Športový program Českej televízie je možné sledovať nielen v ponuke vybraných satelitných a káblových operátorov ale dá sa sledovať bezplatne aj cez internet na stránke www.ivysilani.cz.

Bez hokeja však neostanú ani priaznivci slovenského hokeja. Skupina SportTV na programoch Sport1 a Sport2 síce prináša iba záznamy prenosov z minulej sezóny, ale pôjde o najlepšie duely, aké mohli diváci sledovať v rámci Tisport ligy. V stredu popoludní sa na Sport2 objaví záznam zápasu Banská Bystrica – Slovan a vo večerných hodinách odvysiela Sport1 jeden zo zápasov Košíc s Banskou Bystricou.

V programe okrem toho rotujú aj zápasy KHL a švédskej SHL. V najbližších týždňoch sa dá očakávať i zaradenie niekoľkých TOP súbojov hokejovej Ligy majstrov z minulej sezóny, keďže skupina SportTV vlastní exkluzívne vysielacie práva pre český a slovenský trh.