Bartoš vymenil korčule za kopačky, zahral si na majstrovstvách Slovenska

Počas víkendových majstrovstiev Slovenska v malom futbale sa na súpiskách jednotlivých tímov objavila celá plejáda bývalých i súčasných reprezentantov vo futbale, malom futbale i futsale. Popri nich však zarezonovala aj účasť vicemajstra sveta z roku 2000 a päťnásobného majstra Slovenska v hokeji Petra Bartoša.

„Futbal som hral od malička a s touto partiou chalanov sme spolu hrávali mestskú ligu v Martine. To som mal asi sedemnásť rokov. Spolu sme niečo zažili a keď sa mi teraz ozvali, tak som neváhal. Už to však nie je to, čo bývalo kedysi,“ pousmial sa bývalý skvelý útočník, ktorý si v rámci futbalového šampionátu zahral v drese tímu Citrón Martin v kategórii nad 40 rokov. A hoci bol voči svojim výkonom kritický, hanbiť sa rozhodne nemusí. Spoluhráčom servíroval parádne prihrávky, ktoré však kolegovia z útoku nevedeli upratať do bránky. „Ja som sa dopredu netlačil a snažil som sa prihrávať. Ako mladý futbalista som bol dokonca brankárom a na rozdiel od hokeja som sa teda na trávniku nenaháňal za gólmi.“

Turčania počas turnaja v Košiciach dieru do sveta neurobili a s bilanciou 1 víťazstvo a 2 prehry skončili už po odohraní základnej skupiny. Intenzívny program im dal zabrať a v poriadnej horúčave schádzali z ihriska s poriadne prepotenými dresmi.

„Ja som mal problém sám so sebou a hlavne som sa snažil zhlboka dýchať,“ rozosmial sa 47-ročný martinský rodák. „Snažili sme sa, ale proti nám hral napríklad Vlado Janočko a s niekým takým sa nemôžeme porovnávať. Napokon sme však vyhrali aspoň jeden zápas a ukončili sme to teda k spokojnosti.“

Martinčan adoptovaný Košicami napokon označil za hlavnú výhru turnaja oprášenie starých kamarátstiev. Po hokejovej kariére sa usadil na východe a svojich rodákov tak stretáva iba sporadicky.

„Už pred turnajom mi volali, že boli na sústredení na košickej Hlavnej ulici. Ak by potrebovali niečo poukazovať, tak som samozrejme k dispozícii. Všetci už ale majú svoje rodiny a tak sa ponáhľajú domov,“ poznamenal P. Bartoš.

Po jednorazovej futbalovej skúsenosti sa vráti späť do hokejového sveta. Zatiaľ čo v minulej sezóne pôsobil pri juniorke HC Košice, v novej sezóne vypomôže v pozícii asistenta pri kadetskej kategórii.

Stále som pri hokeji a to ma teší. Myslím si, že by sme mali odovzdávať mnohoročné skúsenosti a pomáhať novej generácii,“ uzavrela legenda slovenskej extraligy.