Baranov načal Baránek (FOTO)

Nie je to tak dávno, čo Košice a Banská Bystrica súperili o majstrovské tituly. Momentálne však majú osemnásobný a trojnásobný majster Slovenska úplne iné starosti. „Oceliari“ sa snažia o účasť v prvej šestke (na Trenčín strácajú šesť bodov) a „Barani“ nemajú stále istú ani účasť v predkole.

Piatkový vzájomný súboj priniesol potvrdenie tabuľkového postavenia a Košičania zvýšili víťazstvom 4:1 svoj náskok pred Stredoslovákmi na osemnásť bodov.

Naši hráči dnes podali kolektívny výkon. Obrancovia pomáhali ofenzíve a útočníci sa usilovne vracali do obrany. Hrali sme kompaktne, vytvorili sme si viacero gólových príležitostí. Škoda, že sme nedali viac gólov. Sme radi za tri body," vyslovil sa domáci tréner Marcel Šimurda. Aj strelec tretieho gólu Košíc Adam Lapšanský mal z predvedeného výkonu dobrý pocit. „Bol to jeden z tých našich lepších zápasov. Hrali sme dobre v útoku i v obrane a výborne nám vyšla hlavne druhá tretina. Chceme vyhrať každý zápas a v našom boji o prvú šestku je pre nás cenné každé víťazstvo.“

Prvá tretina pripomínala klasickú úvodnú „oťukávačku“. Košičania si z nej preniesli do druhej časti výhodu presilovej hry a tú využil už po 36 sekundách obranca Marek Baránek.

„Ráno sme si hovorili, že stále nahrávam a musím to strieľať. Videl som, že tam bránili Miša Chovana a tak som vypálil. Brankár to tam mal zakryté a asi nič nevidel. Ten gól nám určite pomohol a potom to už išlo podľa našich plánov,“ skonštatoval spokojným tónom 26-ročný český obranca.

Ďalšie dva góly pridali v druhej tretine Pavel Klhůfek a Adam Lapšanský. Košičania tým dostali zápas pod svoju kontrolu a hostia spod Urpína skórovali až necelé tri minúty pred koncom. Konečnú podobu výsledku stanovil gólom do prázdnej bránky Emile Poirier.

O zrušenie črtajúcej sa tretej nuly brankára Dominika Riečického sa postaral necelé tri minúty pred koncom mladý útočník Martin Faško-Rudáš.

Gól vždy poteší, ale do konca ostávalo už málo času. Ešte sme to skúšali s odvolaným brankárom, ale prišiel štvrtý gól a bolo po zápase,“ povzdychol si 20-ročný Banskobystričan. „Celkovo nemôžeme byť spokojní. Hlavne druhá tretina nám ušla a ťažko sa mi to hodnotí. Nedodržiavali sme systém a to nás stálo zápas. V tretej tretine sme sa k systému vrátili, ale trojgólová strata už bola veľká.“

Bezprostredne po jeho góle prikorčuľoval k Riečickému Marek Baránek a prehodil s ním pár slov. „To ani nemôžem citovať,“ rozosmial sa odchovanec Ústí nad Labem. „Bola to každopádne veľká škoda. Mohol mať čisté konto, ale taký je hokej.“

Košičanov po zápase potešili výsledky z ostatných štadiónov. Bodová strata Trenčína a bezbodový zisk Detvy zahrali v prospech ich tabuľkových ambícií. Banskobystričania sa naopak prepadli na desiatu pozíciu a desaťbodový náskok pred Miškovcom ešte neponúka žiadnu istotu.

„Komplikujeme si to,“ priznal Faško-Rudáš. „Potrebujeme zvládnuť záver a postúpiť do predkola. Je na nás, ako odpovieme na posledné prehry. Každopádne však potrebujeme víťazstvá, ktoré by pomohli sebavedomiu tímu. Pred predkolom sa chceme pozitívne nakopnúť.“

Samotný mladík však môže byť so svojou sezónou veľmi spokojný. S trinástimi gólmi je najlepším strelcom a s 29 bodmi druhým najproduktívnejším hráčom „Baranov“.

„Je to môj prvý rok medzi mužmi a som rád, že sa mi darí. Hrávam v dobrých päťkách, dostávam priestor a ja som za to vďačný. Musím však pokračovať v tvrdej práci,“ dodal pokorným tónom mládežnícky reprezentant Slovenska, ktorý strávil posledné tri sezóny v Severnej Amerike.


Prehľad zápasu

4
Góly Góly
1
42 (9,52 %)
Strely na bránu Strely na bránu
25 (4,00 %)
24 (96,00 %)
Zákroky Zákroky
38 (92,68 %)
2/5 (40,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/5 (20,00 %)
4/5 (80,00 %)
Oslabenia Oslabenia
3/5 (60,00 %)
32/56 (57,14 %)
Vhadzovania Vhadzovania
24/56 (42,86 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

1. tretina
2. tretina
+ 33,63,91,22,81,55 / - 29,25,72,55,15
  • 20:36
  • 1:0
  • PH1
3. tretina
+ 33,27,96,34,14,63 / - 63,64,55,53,48
  • 59:49
  • 4:1
  • PH1
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu

Fotogaléria

Súvisiace články