Banskobystričania s Nitrou neprehrali už dvanásť zápasov v sérii.

BANSKÁ BYSTRICA 5. decembra (SITA) - Hokejisti Banskej Bystrice v utorkovej dohrávke 26. kola Tipsport ligy 2018/2019 zvíťazili nad Nitrou 3:2 po predĺžení a pripísali si ôsmy triumf v sérii. "Corgoni" prehrou v meste pod Urpínom prišli o svoju osemzápasovú šnúru úspechov.

Banskobystričania pritom nezačali zápas dobre a po prvej tretine prehrávali už 0:2. Hrdinom duelu sa napokon stal útočník "baranov" Ján Sýkora, ktorý strelil kontaktný gól a v predĺžení asistoval na víťazný presný zásah Érica Failleho. "Hoci sme vôbec nezačali zápas dobre, srdcom, bojovnosťou a energiou tímu sme sa doňho znovu dostali a dotiahli sme ho do víťazného konca," povedal po stretnutí Sýkora. Svoj presný zásah dosiahlo bystrické číslo 17 v presilovej hre. Tých mali červeno-bieli k dispozícii až sedem, z čoho využili dve vrátane tej v predĺžení. "Z presiloviek sme mohli dať aj viac gólov. Aj ja som bol v jednej situácii pred bránou a snažil som sa puk ešte posunúť Andrejovi Šťastnému. Škoda, že ho netrafil, nabudúce to radšej skúsim zobrať na seba," zhodnotil Sýkora.

Zverenci kanadského trénera Dana Cemana zvíťazili v troch zápasoch po sebe až v pridanej časti hry. Posledné slovo mal opäť Faille, ktorý premenil vo Zvolene rozhodujúci nájazd. "Predĺženie trikrát po sebe je trochu nezvyklé, ale je to hokej. Ako dieťa každý chcel hrať práve takéto stretnutia a byť v nich hrdinom, ale to dnes mohol byť ktokoľvek z nás. Niekoľkokrát predtým som minul puk, taktiež spoluhráči mali šance. Nakoniec sme ale vyhrali a to je to jediné, na čom záleží,“ povedal 29-ročný útočník pre web hc05.sk.

Hostí z Nitry položili práve oslabenia. Tým, že zverenci Antonína Stavjaňu pod Urpínom prehrali, skončila sa ich šnúra ôsmich stretnutí po sebe bez prehry. S Banskou Bystricou navyše prehrali dvanástu konfrontáciu v sérii. Z posledných pätnástich meraní síl medzi týmito tímami dokázali uhrať iba dve víťazstvá. "Je to škoda, lebo zápas sme mali veľmi dobre rozohratý a zbytočne sme si ho prehrali vlastnými chybami a oslabeniami. Naša séria skončila a veľmi ma mrzí, že práve tu. Odohrali sme dobrý zápas a aj keď sme ho prehrali, máme na čom stavať a verím, že nakopneme ďalšiu úspešnú sériu," skonštatoval útočník Nitry Juraj Majdan.