Banská Bystrica zdolala nováčika z Michaloviec až po predĺžení

Banská Bystrica 3. decembra (TASR) - Obhajca titulu HC'05 iClinic Banská Bystrica zdolal v utorňajšom domácom zápase 28. kola Tipsport Ligy nováčika HK Dukla Ingema Michalovce 4:3 po predĺžení.

HC'05 iClinic Banská Bystrica - HK Dukla Ingema Michalovce 4:3 pp (2:1, 0:1, 1:1 - 1:0)

Góly: 5. Bartánus (Bubela, Lamper), 18. Hickmott (Southorn, Cardwell), 57. Bartánus (Bubela, Marek Slovák), 61. Jääskeläinen (Southorn, Hickmott) - 18. Chalupa (Hvila), 38. Mašlonka (Lalancette, Dalhuisen), 45. Lalancette (Mašlonka). Rozhodovali: Kalina (SR), Kókai (Maď.) - Bogdaň (SR), Kis-Király (Maď.). Vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2058 divákov

Banská Bystrica: Beskorowany - Ďatelinka, Nemčík, Cardwell, Southorn, Petrinec, Mihálik, Zubák - Lamper, Bubela, Bartánus - Hrnka, Hickmott, Jääskeläinen - Gabor, Marek Slovák, Šille - Kabáč, Tamáši, Fafrák

Michalovce: Surák - Ventelä, Dalhuisen, Mesikämmen, Vorobjev, Kolba, Hančák - Hvila, Šimun, Chalupa - Mašlonka, Lalancette, Korhonen - Spilar, Galamboš, Hričina (32. Borov) - Giľák, Linet, Safaralejev

Pred začiatkom zápasu vedenie Banskej Bystrice ocenilo gratinovaným pukom Miroslava Chudého, bývalého kouča "baranov", dnes už v službách nováčika z Michaloviec.

Prvá tretina bola v réžii domácich. Do vedenia išli v 5. minúte, keď Bubela od zadného mantinelu našiel v medzikruží Bartánusa a ten bez prípravy účinne zakončil. Ďalšie šance majster nevyužil a pykal za to. V 18. minúte sa ocitol v nájazde Hvila a hoci Beskorowany puk vyrazil, na dorážku Chalupu nemal nárok - 1:1. Ubehlo iba 25 sekúnd a skóre zápasu sa opäť zmenilo. Tentoraz bol v úniku bystrický útočník Hickmott a prestrelil Suráka - 2:1.

Prvé vylúčenie prišlo na začiatku druhej tretiny, na trestnú lavicu si sadol Bartánus, ale hostia presilovku nevyužili, málo v nej hrozili, najbližšie mal ku gólu zblízka Mašlonka. Hneď nato si po faule Kolbu zahrali v početnej výhode aj domáci a hoci mali tlak, nepresadili sa, tentoraz zblízka neuspel Hrnka. Potom zahodili šance na strane Michaloviec v prieniku Giľák a na strane Bystrice Hickmott, ten ani na dvakrát nepokoril Suráka.

V polovici stretnutia sa zranil v drese nováčika Hričina po strete so Southornom. Veľkú šancu mal potom útočník HC'05 Marek Slovák, predral sa dopredu a vystrelil do hornej žrde. Túto výstrahu zobrali hostia vážne. Začali viac útočiť i zakončovať a vyplatilo sa im to. V 38. minúte po rýchlom prechode celej formácie do pásma vyrovnal švihom z ľavého kruhu Mašlonka.

V tretej tretine Banskobystričania nevyužili druhú presilovku v zápase a po nej inkasovali. Lalancette v 45. minúte vystrelil spoza kruhu a ľahší puk prešiel za Beskorowanyho - 2:3. Následne vyvinul majster enormné úsilie, viac sa tlačil dopredu, veľkú príležitosť mal pred bránkou Hrnka a po faule na neho si "barani" zahrali ďalšiu presilovku, no ani túto možnosť nevyužili.

S pribúdajúcimi minútami sa nováčik srdnato pod Urpínom bránil, Surák ustál štipľavú strelu Slováka z pravej strany, no napokon kapituloval, pretože v 57. minúte z medzikružia v pokľaku vypálil nekompromisne Bartánus a vyrovnal na 3:3. Nasledovalo predĺženie, v ktorom Bystričania využili presilovku, presadil sa tvrdou strelou z ľavého kruhu Jääskeläinen - 4:3.


Prehľad zápasu

4
Góly Góly
3
38 (10,53 %)
Strely na bránu Strely na bránu
22 (13,64 %)
19 (86,36 %)
Zákroky Zákroky
34 (89,47 %)
1/5 (20,00 %)
Presilové hry Presilové hry
0/1 (0,00 %)
1/1 (100,00 %)
Oslabenia Oslabenia
4/5 (80,00 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu

Nasledujúce zápasy

Pre vybrané tímy nie sú naplánované žiadne zápasy