Banská Bystrica zdolala Nitru aj do tretice

BANSKÁ BYSTRICA 2. apríla (SITA) - Hokejisti Banskej Bystrice smerujú do finále Tipsport ligy. V pondelok pred vlastnými fanúšikmi uspeli aj v treťom zápase semifinálovej série proti hráčom Nitry a na postup im stačí už iba jeden triumf.

Stredoslováci sa dostali do vedenia v 22. min, keď sa po chybe Martina Rýgla ocitol Patrik Lamper úplne sám pred brankárom Nathanom Lawsonom a nezaváhal. Druhú ranu zasadil najlepšiemu tímu základnej časti Ján Brejčák, ktorý z veľkého uhla skóroval 21 sekúnd pred druhou sirénou.

Do zápasu vrátil Nitru obranca Branislav Mezei, ktorý sa presadil v presilovke v 44. min, no už o 19 sekúnd neskôr Éric Faille využil, že Lawson stratil hokejku, a bolo to opäť o dva góly. Ubehli iba dve minúty a Marek Bartánus zvýšil už na rozdiel troch gólov pre domácich "baranov" - 4:1.

Nitra sa ešte nezlomila, Mezei v 48. min dal svoj druhý gól v zápase, no potom Tibor Kutálek nepremenil v 55. min trestné strieľanie a hektická koncovka patrila hostiteľom.

Banská Bystrica môže o najrýchlejšom možnom postupe rozhodnúť už v utorok 3. apríla, keď sa od 18.00 h bude hrať štvrté stretnutie - znova na jej ľade.

HC ‘05 iClinic Banská Bystrica - HK Nitra 6:3 (0:0, 2:0, 4:3) - stav série: 3:0

Góly: 22. Lamper, 40. J. Brejčák (Asselin, Faille), 44. Faille (Delisle, Asselin), 46. Bartánus (Hohmann, Bubela), 57. Bubela (Ďatelinka), 60. Lamper (Mihálik) - 44. Mezei (Paulovič, Rýgl), 48. Mezei (Rýgl), 59. T. Mikúš (Paulovič, T. Milam)
Vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 1:0, rozhodovali Baluška, Stano - Výleta, Rojík, 2841 divákov

Zostavy:

Banská Bystrica: J. Lukáš - Kubka, Ďatelinka, Pretnar, Mihálik, Delisle, G. Gélinas, J. Brejčák - Bortňák, Hrnka, Lamper - Hohmann, Bubela, Bartánus - Skalický, Faille, Asselin - Gabor, Češík, Brittain - Kabáč

Nitra: Lawson - Mezei, Rýgl, Ordzovenský, T. Milam, Rais, M. Versteeg, Korím - Paulovič, M. Krištof, T. Mikúš - Lantoši, M. Slovák, Blackwater - Macík, J. Ručkay, H. Ručkay - Csányi, J. Šiška, Kutálek - Bradley