Banská Bystrica opäť bez bodov, doma podľahla Wolfsburgu

BANSKÁ BYSTRICA 1. septembra (SITA) - Hokejisti HC '05 iClinic Banská Bystrica ani v treťom zápase v Lige majstrov 2017/2018 nezískali prvé body.

"Barani" po dvoch minulotýždňových prehrách u súperom tentokát nezvládli premiérový domáci duel v LM a nemeckému Wolfsburgu podľahli tesne 0:1. Zverenci trénera Vladimíra Országha nestrelili gól už v druhom zápase po sebe, predtým na ľade Salzburgu prehrali 0:5.

V nedeľu 3. septembra absolvujú hokejisti Banskej Bystrice ďalší zápas v LM, od 14.00 h privítajú rakúsky tím EC Red Bull Salzburg.

Liga majstrov - A-skupina - piatok

HC '05 iClinic Banská Bystrica (SR) - Grizzlys Wolfsburg (Nem.) 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Gól: 34. Fauser (B. Krupp, Foucault)
Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška (SR), Tscherring (Švaj.) - Šefčík, Výleta (obaja SR), 2063 divákov

Zostavy:

Banská Bystrica: Lassila - Kubka, Ďatelinka, Sedlák, Dame-Malka, Gélinas, V. Mihálik, Košecký - Gábor, Bortňák, Lamper - M. Bartánus, Faille, Lunter - Brittain, Bubela, Hohmann - Belluš, Tamáši, Češík - Róth
Wolfsburg: Brückmann - Likens, Wurm, Ankert, B. Krupp, Dehner, Roach - Karachum, Voakes, Aubin - Furchner, Hohenleitner, Fauser - Foucault, Dixon, Weiss - Mulock, Riefers

Hokejisti Banskej Bystrice prvom domácom zápase v LM dlho držali krok s favoritom. Už od 34. sekundy hrali presilovku, ktorú však nevyužili. Potom sa ubránili trom početným výhodám súpera, po prvej časti tak bol stav bezgólový.

V prvej polovici stretnutia si obaja gólmani udržali čisté konto. V 34. min aktívny Miloš Bubela nepochodil pred brankárom Brückmannom, ktorý úspešne zasiahol pravým betónom. Po akcii na opačnej strane sa však už stav menil, Lassilu prekonal Fauser a nemecký klub viedol 1:0. Fínsky gólman "baranov" potom zachránil pri pokusoch Furchnera a Karachuna.

V tretej tretine sa Banská Bystrica snažila o vyrovnanie, ale Wolfsburg pozorne bránil a ustrážil si najtesnejší náskok. Gól už nepadol ani v závere, keď jeden z korčuliarov hostí sedel na trestnej lavici a Banská Bystrica hrala bez brankára Lassilu.