Banská Bystrica cez Košice do semifinále

BANSKÁ BYSTRICA 24. marca (SITA) - Jediný gól v celom stretnutí rozhodol o postupovom víťazstve domácich hokejistov HC ‘05 iClinic Banská Bystrica proti hráčom HC Košice v sobotňajšom piatom stretnutí štvrťfinále Kaufland play-off najvyššej slovenskej súťaže Tipsport ligy.

O svojom úspechu rozhodli "barani" až v 15. min predĺženia, keď sa v presilovej hre presadil Guillaume Asselin, v celej sérii triumfovali Bystričania 4:1.

HC ‘05 iClinic Banská Bystrica - HC Košice 1:0 po predĺžení (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0) - konečný výsledok série: 4:1
Gól: 75. Asselin (Faille)
Vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Konc st., Stano - Gajan st., Gavalier
počet divákov: 2841

Kompletné štatistiky zo zápasu.

Zostavy:

Banská Bystrica: Lukáš - Kubka, Ďatelinka, Pretnar, Mihálik, Delisle, G. Gélinas, Tomáši, J. Brejčák - Brittain, Bortňák, Hrnka - Hohmann, Bubela, Bartánus - Skalický, Faille, Asselin - Gabor, Češík, Kabáč
Košice: Lundström - Šedivý, Čížek, Dudáš, B. Kessel, Pulli, Koch, Vrábeľ, Michalčin - L. Nagy, Pacan, Miklík - Šoltés, Suja, Spilar - Hovorka, Klíma, Kafka - Koyš, Š. Petráš, Hričina

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice, zdroj: RTVS):

"Možno sme mali viac šancí ako súper, ale ten sa veľmi dobre bránil, napokon sme rozhodli v presilovke. Myslím si, že Košičania sa naozaj nemajú za čo hanbiť. Celá séria bola veľmi vyrovnaná. Triumfovali sme v nej 4:1, ale určite to nebolo také jednoznačné. ´Special teams´ dnes zvyknú určovať výsledky veľkých zápasov, čo sa znova potvrdilo. Sme radi, že nám to tam napokon padlo. Teraz si potrebujeme oddýchnuť, doliečiť zranenia. Košice boli kvalitným súperom, tie štvrťfinálové stretnutia nás stáli veľa síl. Budeme sa pripravovať na toho, kto nám na semifinále ´prischne´.