Asociácia profesionálnych hokejových klubov je už zapísaná, výška základného imania je 29 040 eur

BANSKÁ BYSTRICA - Okresný súd v Banskej Bystrici už zapísal akciovú spoločnosť Asociácia profesionálnych hokejových klubov do Obchodného registra SR. Zápis bola jedna z podmienok pre sfunkčnenie a začatie činnosti spoločnosti. 

Ako už zástupcovia tipsportligových klubov pred pár dňami informovali, predsedom predstavenstva je Miroslav Kováčik, členmi Martin Burinský a Juraj Koval. V dozornej rade sú Ľudovít Jurinyi, Robert Ľupták a Gabriel Horváth. Asociácia profesionálnych hokejových klubov má zatiaľ zaregistrované sídlo v centre Banskej Bystrice, aj preto o zápise do registra rozhodoval banskobystrický súd. 

Nový subjekt, ktorý vytvorili slovenské tímy najvyššej hokejovej súťaže zatiaľ s výnimkou bratislavského Slovana, má výšku základného imania 29 040 eur. Každá zo 660 akcií má podľa Obchodného registra menovitú hodnotu 44 eur. Novú akciovú spoločnosť vytvorili HC ´05 Banská Bystrica, HC Košice, HKM Zvolen, HK Poprad, Dukla Trenčín, Dukla Ingema Michalovce, HK Nitra, HC Nové Zámky, HC 07 Detva a MHk 32 Liptovský Mikuláš. Generálny manažér hokejového Slovana Maroš Krajči minulý týždeň potvrdil, že klub sa ešte nestal akcionárom novej spoločnosti. Prevod akcií možno podľa stanov uskutočniť len s predchádzajúcim súhlasom valného zhromaždenia alebo predstavenstva spoločnosti.  

Asociácia profesionálnych hokejových klubov by mala namiesto spoločnosti PRO-HOKEJ, ktorá je momentálne v likvidácii, prevziať predovšetkým marketingové práva najvyššej súťaže. Predmetom jej podnikania sú podľa Obchodného registra SR sprostredkovateľská činnosť, kúpa tovaru, reklamné a marketingové služby, organizovanie športových, kultúrnych a iných spoločenských podujatí i vydavateľská činnosť.