Slovan Bratislava prehral doma tretíkrát za sebou


Ivan Ĺ varnĂ˝ (obranca Slovana):

HC Slovan Bratislava si v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) pripísal ďalšiu domácu prehru, keď v piatok večer podľahol Neftechimiku Nižnekamsk 3:4 po predĺžení. Zverenci trénera Miloša Říhu doma neuspeli už v treťom súboji za sebou. Slovan viedol gólom Mareka Viedenského, no hosťom sa podarilo otočiť troma gólmi. V 45. min skorigoval Nick Ebert a v 56. min vyrovnal Marek Viedenský. Druhý bod pre hostí zariadil Pavel Kulikov gólom desať sekúnd pred koncom predĺženia.

Bratislavský klub má na svojom konte po piatku 8 bodov a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí 11. miesto. Najbližšie sa "belasí" predstavia v pondelok 8. septembra o 11.30 h na ľade Admiralu Vladivostok. Doma ich čaká duel až 20. septembra proti Kazani.

Kompletné štatistiky zo zápasu si pozrite tu

HC Slovan Bratislava - Neftechimik Nižnekamsk 3:4 po predĺžení (1:2, 0:1, 2:0 - 0:1)
Góly: 4. Viedenský (Meszároš, Švarný), 45. Ebert (Smoleňák, Viedenský), 56. Viedenský (Kašpar, Smoleňák) - 14. Šiksatdarov, 14. Sexton (Sergejev, Nestrašil), 24. Rau (Sergejev, Chajrullin), 65. P. Kulikov
Vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše: Skalický 5+DKZ za vrazenie na mantinel - P. Kulikov 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ansons (Lot.), Soin - Streľcov, Sysujev (všetci Rus.), 6780 divákov

Zostavy:
Slovan: Mazanec (24. Štěpánek) - Barker, Ebert, Bačik, Meszároš, Švarný, T. Voráček, L. Kozák, Hedera - L. Kašpar, Viedenský, Marek Hecl - Smoleňák, Colby Genoway, Řepík - T. Hrnka, Sádecký, Buchtele - A. Šťastný, J. Mikúš, Skalický
Nižnekamsk: Ježov - Piganovič, Sergejev, Ogurcov, Bryncev, Volgin, Šaripzjanov, Fazylzjanov - Sexton, Nestrašil, Rau - Porjadin, P. Kulikov, Avcin - Zdunov, Jakimov, Šiksatdarov - Chajrullin, Arkalov, E. Galimov

V úvode stretnutia sa Slovan prezentoval dobrou hrou a od tretej minúty hral presilovku, v ktorej Viedenský usmernil za brankára Ježova strelu kapitána Meszároša - 1:0. Postupne však začali preberať iniciatívu hostia a domáci gólman Mazanec sa na nedostatok práce nemohol sťažovať. Poradil si so šancami Sextona aj Zdunova, ale na strelu švihom Šiksatdarova spomedzi kruhov už bol prikrátky - 1:1. Neftechimik potreboval iba 16 sekúnd na to, aby pridal aj druhý gól - Sergejev našiel voľného Sextona a ten prekonal Mazanca. Za vrazenie na mantinel potom putoval predčasne pod sprchy Skalický, Nižnekamsk však nevyužil päťminútovú presilovku.

V 24. min Švarný neodstavil od puku Raua a hostia viedli už rozdielom dvoch gólov, po tomto okamihu prišiel do bránky Slovana Štěpánek. Ďalší priebeh druhej tretiny rozkúskovalo niekoľko vylúčení, ale skóre sa nemenilo.

Nádej domácich na dobrý výsledok vlial v 45. min Ebert, ktorý tečoval Smoleňákovu delovku z pravého kruhu, tento gól potvrdil aj videorozhodca. Prišli dve vylúčenia na strane Slovana bez gólovej koncovky súpera. Predĺženie zariadil v 56. min Marek Viedenský, ktorého si pred bránkou neustrážila dvojica obrancov hostí.

Druhý bod pre Neftechimik vybojoval P. Kulikov gólom desať sekúnd pred koncom predĺženia.

Miloš Říha (tréner Slovana): "Konečne sme dali prvý gól a malo nás to naštartovať. Namiesto toho nás to uspelo a po troch chybách sme inkasovali. Pozitívne je, že sme sa ubránili viacerým presilovkám súpera. Za vývoj duelu je bod pre nás objektívny."

Andrej Nazarov (tréner Neftechimiku Nižnekamsk): "Bol to veľmi zaujímavý zápas s množstvom emócií. Divákom sa to muselo páčiť. Som veľmi rád, že sa nám podarilo zvíťaziť. Konečne teraz ideme domov."

Lukáš Kašpar (útočník Slovana): "Začali sme slušne, ale potom sme po obrovských chybách inkasovali. Tretiu tretiu sme boli omnoho lepší a dotiahli sme sa na súpera. Tlačili sme, no v predĺžení sme opäť dostali gól."

Ivan Švarný (obranca Slovana): "Ťažko sa hodnotí bezprostredne po zápase. Mali sme dobrý vstup, no potom prišiel výpadok. Tretiu tretinu sme sa povzbudili a do hry vložili niečo pozitívne, prinieslo to so sebou aj dva góly. Škoda desiatich sekúnd v predĺžení, mohli sme ísť do nájazdov a tam je to vabank. Z tohto zápasu sme mohli vziať aj tri body, nie iba jeden."