Na MS v Katoviciach aj Číňanky na štíte Sloveniek

Autorka hetriku proti Poľkám Čupková pridala dva góly proti Číňankam, foto i.plsc.comAutorka hetriku proti Poľkám Čupková pridala dva góly proti Číňankam, foto i.plsc.com

KATOVICE - Slovenské hokejové reprezentantky nenašli premožiteľky ani v treťom stretnutí na turnaji B-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta žien v poľských Katoviciach. Zverenky trénera Andreja Schöbera si po sobotňajšom triumfe nad domácimi hokejistkami (7:2) a nedeľňajšom nad Taliankami (3:2) poradili v utorok tesne 2:1 s čínskym výberom.  V stredu 12. apríla o 13.00 h nastúpia Slovenky proti hráčkam Kazachstanu.

Turnaj B-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta žien - Katovice (Poľ.) - utorok:

Slovensko - Čína 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

Slovenské hokejistky po prvej tretine viedli 2:0, dvakrát sa strelecky presadila Nicol Čupková. Skóre otvorila v presilovej hre a na 2:0 zvýšila v oslabení, keď na trestnej lavici sedela Iveta Frühauf. O zdramatizovanie sa postarala 10 minút pred záverečnou sirénou v početnej výhode Čang Meng-jing.

Góly: 11. Čupková (T. Ištocyová), 18. Čupková (Ihnaťová) - 50. Čang (Ju)

Vylúčené: 3:2 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Füchselová (Dán.) - Kieferová (Dán.), Torribiová-Rousselinová (Fr.) 

Zostava SR: Kiapešová - Klimášová, Frühauf, D. Vargová, T. Ištocyová, Drábeková, Zálešáková, Ďuraníková, Fáberová, Cagáňová - Čupková, Honečková, Ihnaťová - Obercianová, Korenková, Kežmarská - Maskaľová, Rumanová, Košecká - Staroňová,

Tréner ženskej hokejovej  reprezentácie SR Andrej Schöber, foto Mathias Renner

Andrej Schöber (tréner družstva žien SR): "Každý z doterajších duelov v Katoviciach bol veľmi náročný, no vždy iným spôsobom. Úvodný v tom, že sme nastupovali na premiéru a ešte k tomu proti postupom nabudeným domácim Poľkám. Druhý duel s veľmi kvalitnými Taliankami nasledoval po ich nešťastnej prehre s Lotyškami a bol doposiaľ najťažší, no poriadne dal zabrať aj dnešný súboj s Číňankami. Riziko vnášal fakt, že sme nedokázali výraznejšie odskočiť, hoci sme mali na to šance. Stav 2:0 býva zradný, stačí raz inkasovať a súperky neuveriteľne ožijú. Dnes nám dokonale vyšla úvodná tretina. Najskôr sme  využili presilovku, Čupková spomedzi kruhov trafila presne do šibenice a presadila sa aj v oslabení, keď s Ihnaťovou zvládli prečísenie dva na jednu. V ďalším priebehu  však začala byť čoraz nepríjemnejšia takticky zrelá hra Číňaniek. Výborne korčuľovali, napádali okamžite po strate puku a nepúšťali nás do prečíslení ani do dorážok. Ázijské tímy pokiaľ zvládnu niektorý zo systémov dokážu ho precízne dodržiavať. Najzložitejšie momenty pre nás prišli v prvej desaťminútovke poslednej tretiny. Dostali sme sa do dvoch oslabení a druhú v 50. minúte hokejistky Číny, ktoré výkonnostne oproti poslednému duelu spred dvoch rokov výrazne povyrástli, využili a vycítili šancu. Veľmi si cením, že naše reprezentantky v rozhodujúcich chvíľach aj tentoraz dokázali zabrať. Udržiavali puk v pásme obrannom  súperiek, nedopustili sa už ani jedného faulu,  nepúšťali sa do riskatnejších napádaní, aby  nevzniklo prečíslenie, jednoducho hrali rozumne a opäť veľmi kolektívne. Brankárka Kiapešová riešila opäť všetko s veľkým pokojom a prehľadom, vyhlásili ju za najlepšiu hráčku nášho družstva. Útočníčka Čupková potvrdilia úlohu ozajstnej kanonierky, má už šesť kanadských bodov za päť gólov a jednu asistenciu! Pôjdeme si pozrieť nasledujúci zápas, v ktorom si zmerajú sily naše posledné dve súperky na šampionáte v Katoviciach Kazašky s Lotyškami. Odmietame akékolvek špekulácie, boj o postup bude zrejme až do posledného zápasu!"

Zostávajúci utorkový program:
Lotyšsko - Kazachstan 1:2(0:0.1:0, 0:2) 
Poľsko - Taliansko 1:3 0:2, 0:1, 1:0 )

Poradie:
1. Slovensko 9 (12:5)  , 2. Lotyšsko 6 ( 8:5), 3. Kazachstan 4 (5:7), 4. Čína 3 (5:5),  5. Taliansko 3 (6:8), 6. Poľsko 2 (7:13)


 


Ďalšie články