Aj Trnava usporiada výber hráčov, do slovenského Ríma príde legenda českého hokeja

TRNAVA (SZĽH) – Káder hokejistov Trnavy sa môže počas troch augustových týždňov rozrásť o nových členov. Gladiátori pripravujú letný kemp, na ktorom sa zúčastní aj jedno veľké meno. Viac o tom povedala pre hockeyslovakia.sk Adriana Hosťovecká, prezidentka klubu.

HK Gladiators Trnava je druhým klubom SHL po Spišskej Novej Vsi, ktorý si pozve na skúšku niekoľko hráčov. Medzi oboma klubmi v tejto otázke ale neexistuje žiadny súvis. Ide len o náhodu, že sa v približne rovnakom čase uskutoční try-out u oboch. „Mali sme to dlhšie pripravené, len sme čakali na dotiahnutie zmlúv s partnermi a podpisovali trénerov. Jednoducho sme tento rok informácie trochu posunuli,“ povedala prezidentka klubu Adriana Hosťovecká. 

Try-out si v Trnave naplánovali na väčší časový úsek. Jeho začiatok určili na 10. augusta, skončí až 28. augusta. Súpiska tímu pred príchodom novej sezóny je viac-menej istá, hoci konkrétne mená zatiaľ nepadajú. „Našou predstavou je, že výber hokejistov má slúžiť len na doplnenie mužstva. Seniori získali nového partnera, veľa vecí sme si museli vydiskutovať. Pre nás nie je try-out novinka, pretože sme ho organizovali už vlani. Stále sme klub, ktorý chce a nebojí sa pracovať s mladými chalanmi. Máme záujem postaviť trnavský hokej na nohy a muži by mali kráčať v jednej línii s mládežníkmi,“ pokračovala vo výklade šéfka trnavského klubu. 

Napriek tomu, že sme boli neodmysliteľne na poslednom mieste v tabuľke niekedy od októbra, viacerí mi povedali, že sme patrili medzi nepríjemných súperov. Minimálne v takom duchu chceme pokračovať aj v budúcom ročníku

Hosťovecká nevedela prezradiť, aký široký je zoznam uchádzačov o pôsobenie v prvoligovom kádri. „Zatiaľ netušíme, koľko hráčov sa prihlási. Dvere sú otvorené pre každého chalana, vrátane tých, ktorí v minulosti obliekali náš dres.“ 

Kým na Spiši prebehne akcia pod taktovkou domácich trénerov, do Trnavy príde legenda českého hokeja, trojnásobný majster sveta či päťnásobný šampión Česka Roman Čechmánek. „Okrem neho k nám príde aj Aleš Bachánek. Oboch pánov pritiahol spomínaný nový partner,“ priblížila príchod bývalého brankára svetového formátu Hosťovecká. Tá je vo funkcii od mája 2018. Od toho času ale nemala veľa dôvodov na radosť. Hneď v premiérovom ročníku musela čeliť záchranárskym prácam, no v konečnom súčte prešla Trnava dôležitou fázou predminulej sezóny ako nôž maslom a skončila suverénne prvá v takzvanej minitabuľke play-out. „Nepoznám športovca, ktorý by chcel prehrávať. Každý rok máme vysoké ambície vo všetkých kategóriách. Vždy chceme víťaziť, hoci sa nám to nedarí. V tom prípade zvyknem vytiahnuť plán B, ako naposledy. V SHL neprichádzali výsledky, preto sme otvorili kabínu pre dorastencov. Skutočne sme vyťahovali hráčov, ktorí by si za bežných okolností nezahrali mužský hokej. Napriek tomu, že sme boli neodmysliteľne na poslednom mieste v tabuľke niekedy od októbra, viacerí mi povedali, že sme patrili medzi nepríjemných súperov. Nikto netušil, čo môže od nás čakať. Minimálne v takom duchu chceme pokračovať aj v budúcom ročníku,“ zakončila Adriana Hosťovecká.