I. liga žien: Zvolenčanky doplatili na slabú koncovku

Zo súboja hokejistiek Zvolena a poľskej Krynice, foto Ján ŠtevonkaZo súboja hokejistiek Zvolena a poľskej Krynice, foto Ján Števonka

BRATISLAVA (SZĽH) - Druhý adventný víkend priniesol do štatistík SZĽH aj údaje troch stretnutí I. hokejovej ligy žien. Už v piatok podľahli Zvolenčanky na domácom ľade z poľskej Krynice, keď  v zápase 14. kola dokonale spackali koncovku. Hostiteľkám nevyšiel ani druhý súboj tohto kola, pretože v sobotu hráčky Mestského hokejového klubu Martin prehrali s tímom HC Spišská Nová Ves 2:3. Už o 18 hodín nastúpili Spišiačky v nedeľu na ľad v Prešove a ešte k tomu len s dvoma formáciami, vysoká prehra 1:9 bola len logickým vyústením. Záverečné stretnutie 14. kola ŽHK Poprad - ŽHK 2000 Šarišanka Prešov je na programe 3. januára 2016.

ŽHKM ZVOLEN – KRYNICA ZDRÓJ 2:5   (0:1, 2:3, 0:1)

 Dopisovateľka Andrea Orolínová

Zvolenčanky sa do súpera pustili hneď od úvodných sekúnd, no bez úspešného zakončenia. Nepúšťali Poľky do výraznejších šancí, tie sa aj  napriek tomu ujali  vedenia. Druhá tretina piatkového duelu bola bohatšia na góly, po strele Daniely Szelagovej bolo už 0:2. O tri minúty Zvolenčanky inkasovali opäť, keď sa z úniku presadila Sopataová. Tlak domácich však neutával, čoho výsledkom boli zaslúžené góly Beláňovej a Janicovej v 28. a 31.minúte. Potom však prišlo zbytočné vylúčenie Tišťanovej, za faul kolenom   dostala 5 + DKZ, navyše v tom istom čase si trest za pád pod nohy šla odsedieť aj kapitánka Trenčanová. Zvolenčanky tak museli odolať dvojminútovému oslabeniu o dve hráčky, ktoré však bravúrne zvládli. Po druhej tretine svietilo na ukazovateli 2:4 a „bryndziarky“ túžili po víťazstve. V záverečnej tretine sa tlak stupňoval, no aj napriek obrovskej streleckej prevahe a množstvu gólových šancí sa sieť za poľskou brankárkou nerozvlnila. Naopak, po úniku sa z piateho, šťastného gólu tešil opäť súper. Domáce hráčky boli počas celého zápasu jasne lepším tímom, viac tvorili i strieľali na bránu, avšak opäť doplatili na slabučkú  efektivitu, ktorá ich trápi od začiatku sezóny.

Góly: 28. Beláňová (Časnochová, Orolínová), 32. Janicová (Sakalíková, Ivanová) – 14. A. Sopataová (Wronaová), 23. Szelagová (Gogocová), 26. A. Sopataová, 30. Cyganová (A. Sopataová), 59. A. Sopataová. (Gogocová, D. Sopataová)

Vylúčenia 4:3, navyše Tišťanová (Zvolen) 5+DKZ za faul kolenom, presilovky 0:0, oslabenia 0:1, strely 62:39. Rozhodovali: Babeliak – Šebeň, Greguš, 51 divákov

MHK MARTIN - HC SPIŠSKÁ NOVÁ VES 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)

Skóre sobotňajšieho vyrovnaného stretnutia 14. kola otvorila domáca Rumanová už vo 4. minúte. Spišiačky gólmi Klimášovej a Findurovej otočili výsledok a do tretej dvadsaťminútovky nastupovali s vedením 2:1. Martinčankám sa podarilo vyrovnať, ale druhý gól Zuzany Findurovej v tomto zápase rozhodol o víťazstve hokejistiek zo Spiša.

Góly: 4. Rumanová (Záborská, Görögövá), 43. Záborská (Rumanová, Hrnčiarová) - 10. Klimášová (Maskaľová, Kežmarská), 28. Findurová (Lešňáková), 48. Findurová (Kežmarská). 

Vylúčenia 3:6, presilovky 0:1, oslabenia 0:0, strely 28:38. Rozhodovali: Hanko - Besedičová, Kúdeľová

ŽHK 2000  Šarišanka PREŠOV – HC SPIŠSKÁ NOVÁ VES  9:1 ( 3:0, 3:1, 3:0)

Dopisovateľ  Jaroslav Sabol

Spišiačky prišli do Prešova v okyptenej zostave,  tréner Pavol Findura mal k dispozícii iba 10 korčuliarok.

Góly : Jurčová  5, J.  Štofaníková 2, Mi. Stašová , A. Fortunova  -- Suráková 
Vylúčenia 5:3, presilovky 0:0, oslabenia 1:0, strely 33:22. Rozhodovali:  Sýkora – Šimáľ, Homola

Róbert  Marton  (tréner ŽHK 2000 Šarišanka Prešov): „Dievčatá do bodky splnili všetko čo sme si pred zápasom v šatni povedali. Automaticky sa dostavil aj výsledok. Môžem  im len pogratulovať  k výbornému výkonu a aj výsledku a pomaly sa môžeme začať pripravovať na play - off."

Pavol  Findura (tréner HC Spišská Nová Ves): „Podali sme slabý a nekoncentrovaný výkon. Myslím,  že vysoká prehra je zaslúžená aj vďaku nedostatočnému plneniu si pokynov našich dievčat. V druhej polovici zápasu sme odišli kondične, súperky tak mali dostatok priestoru, ktorý aj využili.“