Juniorky SR zdolali v Zlíne rovesníčky Poľska 5:0

Súboj o puk medzi Čurmovou a Japonkoou Aokiovou, foto IIHF/Andy MuellerIlustračné foto

ZLÍN (SZĽH) – Na ľade extraligového tímu PSG Zlín v Českej republike zvíťazili hokejové reprezentantky Slovenska do 18 rokov nad rovesníčkami Poľska 5:0. V sobotu o 15.00 nastúpia zverenkyne trénera Jána Valúcha proti 18-ročným Maďarkám a pôsobenie na Turnaji olympijských nádejí Visegrádskej štvorky uzavrú v nedeľu duelom od 14.15 proti kvalitnému výberu ČR do 15 rokov, ktorý je pripravovaný v projekte pre budúcu ženskú osemnástku!

Turnaj olympijských nádejí Visegrádskej štvorky - Zlín  (PSG aréna)

Výsledky . piatok 19. decambra  2014:

Slovensko "18" – Polsko "18" 5:0 (0:0, 2:0, 3:0)

Góly: 34. Klimašová (Fedoročková), 40. Fedorová (Suráková), 46. Košecká (Zálešáková), 54. Fedorová (Suráková). 57. Majeríková (Ágoštonová, Čurmová). Presilovky 1:0, oslabenia 1:0.

Ján Valúch (tréner družstva SR 18 ženy): „Mladé Poľky boli pre nás veľkou neznámou, pretože až teraz sa výraznejšie hlásia o slovo v hokejovovej Európe. Prihlásili sa do kvalifikácie, v ktorej budú bojovať o postup s vypadávajúcim z našej divízie po januárovom šampionáte vo francúzskom Vaujany. ´V úvodnej tretine hrali s obrovským nasadením, ale dve ich veľké šance Jablonovská, ktorú v polovici zápasu striedala Ležovičová, s prehľadom zlikvidovala. Po prvej prestávke sme zrýchlili pohyb i rýchlosť kombinácií, čo na súperky veľmi platilo. Výsledkom boli šance i mnohé prečíslenia, no rovnako aj strelecká smola, pretože šesť striel našich junioriek skončilo na žrdkách. Ako sme na tom herne v porovnaní s novembrovým testom v Brezne so Švajčiarkami, budeme vedieť až po piatkovom stretnutí s kvalitným družstvom Maďariek, ktoré v uplynulej sezóny zostúpili do ´našej´ divízie MS.“

Ďalší program Turnaj olympijských nádej Visegrádskej štvorky 

sobota 20. decembra 2014: 15.00 Slovensko "18" – Maďarsko "18", 18.15 Polsko "18" – Česká republika "15"

nedeľa 21. decembra 2014: 11.00 Maďarsko "18" – Polsko "18", 14.15 Česká republika "15" – Slovensko "18"

Reprezentačné družstvo SR 18 ženy na Turnaj olympijských n ádejí Visegrádskej štvorky v Zlíne (ČR) v dňoch 19. – 21. 12.  2014.

Hráčky: Lucia Drábeková, Soňa Fedoročková, Rebeka Honečková, Lucia Ištocyová, Tatiana Ištocyová, Romana Košecká, Radka Trebulová (HC ŠKP Bratislava), Tatiana Korenková (HC ŠKP Bratislava/HK Poprad), Iveta Klimášová, Viktória Maskaľová (HK Spišská Nová Ves/HC ŠKP Bratislava), Annamária Suráková (HK Spišská Nová Ves/HC Spisšská Nová Ves), Adriána Štofanková, Dominika Sedláková (P.H.K. Prešov), Patrícia Ágoštonová (HK Levice), Oľga Jablonovská (HC ŠKP Bratislava/HC Petržalka 2010 Bratislava), Lucia Záborská (HC ŠKP Bratislava/MHK-Martin), Martina Fedorová (MHA Martin), Simona Ležovičová (MŠHK - mládež Prievidza), Lenka Čurmová (ŽHK 200 Šarišanka Prešov/HC ŠKP Bratislava), Angelika Zálešáková (HK 91 Senica/HK Trnava), Zuzana Majeríková (HKm Zvolen/HK Iskra Partizánske)

Realizačný tím: manažérka Zuzana Zetková, tréner: Ján Valúch, asistent trénera: Tomáš Pšenka, tréner brankárov: Ján Cpin, lekár MUDr. Michal Kováč, masér Ľubomír Baka