Zimný tréningový štadión v Prešove bude na sídlisku Sekčov

Ilustračné fotoIlustračné foto

PREŠOV 14. marca (SITA) - Nový zimný tréningový štadión, na ktorý dala vláda Slovenskej republiky Prešovskému samosprávnemu kraju (PSK) príspevok vo výške 200 000 eur, bude stáť na sídlisku Sekčov na Ulici Ľudmily Podjavorinskej v Prešove. Postaví ho prešovská spoločnosť KEN-EX, ktorá vyhrala výberové konanie. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa kraja Veronika Fitzeková. Do súťaže na združenú investíciu sa prihlásili dvaja uchádzači - KEN-EX, s.r.o. Prešov a Marián Troliga - MT.

Komisia vybrala prvú zo spoločností. Podľa Fitzekovej dôvodom bolo, že Marián Troliga - MT nezdokladoval majetkovo-právny vzťah k pozemku. Jednou z podmienok súťaže totiž bolo, aby uchádzač predložil list vlastníctva k pozemku v prípade, že neplánuje stavať štadión na pozemku samosprávneho kraja. Marián Troliga k navrhovanému pozemku doložil len nájomnú zmluvu na dobu neurčitú s trojmesačnou výpovednou lehotou. Spoločnosť KEN-EX plánuje stavať štadión na pozemku vyčlenenom samosprávnym krajom.

Peniaze od úradu vlády už má samosprávny kraj k dispozícii na účte. Fitzeková doplnila, že poslanci Prešovského samosprávneho kraja schválili príspevok vo výške 300 000 eur na túto investíciu.

"V súčasnosti sme oznámili uchádzačom výsledok a pripravujeme podpis zmluvy o združení investície. Tá bude zrejme predložená na rokovanie zastupiteľstva PSK 21. apríla," informovala hovorkyňa. Po podpise zmluvy sa začne stavebné konanie. Zimný štadión by mal byť postavený do konca roka.

Vláda SR bola na výjazdovom rokovaní v Ubli (okres Snina) 12. novembra a riešila problémy severovýchodného Slovenska. Zamerala sa na sociálno-ekonomickú situáciu okresov Prešov, Humenné, Medzilaborce, Snina a Stropkov. Vyše 40 obciam, mestám a organizáciám tohto regiónu rozdelila sumu 2,2 milióna eur.