Ženská liga sa začne 12. septembra, oživením bude Československý pohár

POPRAD (SZĽH) – Na štvrtkovom zasadnutí Ligovej komisie žien v Poprade sa rozhodlo o tom, ako bude naša najvyššia ženská súťaž vyzerať v ročníku 2015/2016. Majstrovská Petržalka prihlášku do súťaže nepodala, a tak bude v ženskej lige štartovať päť slovenských klubov a s najväčšou pravdepodobnosťou jeden poľský z Krynice. Po ročnej anabáze v českej súťaži sa do domácej ligy vrátili hráčky MHK Martin. Zvyšnými účastníkmi sú ŽHK Šarišanka Prešov, HC Osy Spišská Nová Ves, ŽHK Poprad a ŽHKM Zvolen.

V 1. kole, ktoré sa začne 12. septembra, sa stretnú Zvolen s Popradom, Martin s Prešovom a v prípade schválenia štartu Krynice v súťaži výkonným výborom, sa poľský tím predstaví v Spišskej Novej Vsi. Tímy odohrajú súťaž trojkolovo a posledný zápas základnej časti je stanovený na 6. január 2016. Semifinálové série sa budú hrať na tri víťazné zápasy a rovnako aj finálová séria, pričom posledný možný zápas je na pláne 12. marca 2016.

Oživením bude aj Československý pohár, ktorého vznik uvítali obe strany a na definitívnej podobe tohto projektu sa Česi so Slovákmi dohodnú počas leta.