Výborná premiéra vo Füssene, tím SR 20 zdolal Nórsko 6:0

FUESSEN - Slovenskí hokejisti do 20 rokov odohrali svoj prvý zápas na Turnaji štyroch krajín v nemeckom Füssene. Zverenci trénera Ernesta Bokroša zvíťazili jednoznačne 6:0, keď využili  dve presilovky. Spoľahlivý  výkon podal aj brankár Daniel Gibl, keď zneškodnil 21 striel súpera a pripísal si čisté konto. V piatok večer nastúpia naši mladíci večer proti domácemu Nemecku.

Radosť slovenských hráčov, ilustračné foto SITA / Radoslav Maťaš

NÓRSKO - SLOVENSKO 0:6

Naši reprezentanti vstúpili do zápasu veľmi aktívne, už v prvej tretine mali trinásť striel na bránku, kým súper iba dve. Skórovali sme však iba dvakrát z hokejky Lantošiho a Rosandiča. V druhej tretine bol súper strelecky aktívnejší, Slovákov podržal brankár Gibl. O výsledku napokon rozhodla fáza hry v 28.-29. minúte, kedy Slováci strelili dva góly v krátkom slede a zvýšili priebežný stav na 4:0. V ôsmich presilovkách, ktoré mali naši hráči v zápase k dispozícii, sme skórovali dvakrát a pridali sme aj jeden gól vo vlastnom oslabení.

Ernest Bokroš  (tréner SR 20): "Boli sme očividne kvalitnejším tímom, o našom víťazstve nebolo pochýb. Lepšie sme kombinovali i korčuľovali, z čoho vyplynuli aj častejšie vylúčenia Nórov. Hrali sme osemkrát presilovku, dve sme využili a jeden gól pridali v oslabení. V poriadku to bolo aj so streleckou aktivitou 33:21 v náš prospech. Dnešný súper nás však dostatočne nepreveril, a platí to aj v prípade brankára Daniela Gibla. Jeho debut v reprezentačnom drese bol o zložitejší, pretože mu neprišla batožina z Kanady a musel chytať vo vypožičanom výstroji! V piatok a v sobotu sme musíme už pripraviť na náročnejších protivníkov, ktorými budú najskôr domáci Nemci a na záver Švajčiari."

Nórsko - Slovensko 0:6 (0:2, 0:3, 0:1)

Góly:  12. Lantoši (Jaroš), 14. Rosandič (Kabáč), 22. Rehák (Cehlárik), 28. E. Černák (Skalický), 29. Sukeľ (Koyš), 50. Koyš (S. Petráš, E. Černák)
Strely na bránku: 21:33, vylúčenia: 8:5, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:1

Druhý zápas Turnaja štyroch krajín vo Füssene:

Nemecko - Švajčiarsko 5:3 (2:0, 1:2, 2:1)

Nominácia SR „20“ na Turnaj 4 krajín vo Füssene:

Hráči: Patrik BAČIK, Dominik BRIESTENSKÝ, Denis GODLA, Marco HOCHEL, Frederik FEKIAČ, Kristián HORVÁT, Dominik JENDROĽ, Michal KABÁČ, Patrik KOYŠ, Branislav PAVÚK, Samuel PETRÁŠ, Dominik REHÁK, Pavol SKALICKÝ, Matúš SUKEĽ, Lukáš TÁBI (všetci HK VSR SR 20),  Mislav ROSANDIČ (HC ‘05 Banská Bystrica), Erik ČERNÁK (HC Košice), Timotej ŠILLE (EC Red Bull Salzburg, Rak./MHL), Daniel GIBL (Barrie Colts, Kan.), Róbert LANTOŠI (VIK Västeräs HK, Švéd.), Peter CEHLÁRIK, Christián JAROŠ (obaja Lulea HF, Švéd.)

Realizačný tím: Roman ULEHLA (manažér), Ernest BOKROŠ (tréner), Norbert JAVORČÍK (asistent trénera), Rudolf JURČENKO (tréner brankárov), MUDr. Milan PETRO (lekár), Rastislav LADECKÝ, Ľuboš ONDREJKA (maséri)

Ďalší program Turnaja 4 krajín vo Füssene:
Piatok 7. novembra: Švajčiarsko - Nórsko (16.00), Slovensko - Nemecko (19.30)
Sobota 8. novembra: Švajčiarsko - Slovensko (13.00), Nemecko - Nórsko (16.30)