Výber SR 20 vo finále o Pohár RT Torax podľahol Vítkoviciam

Radosť hráčov tímu SR 20, foto SITA - Radoslav MaťašIlustračné foto

OSTRAVA (SZĽH) - Gólovú prestrelku videli ostravskí diváci vo finále miestneho turnaja o Pohár RT Torax medzi slovenskou reprezentáciou do 20 rokov a klubom Vítkovice STEEL, ktorý nasadil výber hráčov do 23 rokov. V záverečnom zápase triumfoval ostravský klub 6:4.

O všetkom podstatnom rozhodla druhá tretina, v ktorej hráči Vítkovíc zaznamenali až tri góly a v polovici zápasu viedli už 5:1. Následne sa slovenskí hokejisti snažili vrátiť do zápasu, čo sa im podarilo. Gólmi Surového, Koseckého a Hrušíka sa dotiahli na rozdiel jediného gólu. Definitívne o triumfe Vítkovíc rozhodol v 55. minúte Greš. Ostravský tím tak po víťazstve 6:4 vyhral celý turnaj, slovenskí hráči si prevzali pohár pre druhý tím turnaja.

Ernest Bokroš, tréner SR 20:Turnaj nám priniesol najmä poznanie nových hráčov, ktorí sa v tomto tíme predstavili po prvý raz. Ukázal nám silné i slabé stránky. Z dnešného zápasu môžem spomenúť, že sme ukázali obdivuhodnú bojovnosť. Hoci chlapci prehrávali už 1:5, dokázali sa dotiahnuť na rozdiel jedného gólu, a to sú pre nás cenné poznatky, keďže vidíme nových hráčov bojovať na medzinárodnej scéne. Do budúcnosti nás však čaká ešte veľa práce, keďže chlapci práve vyšli z juniorských kategórií a majú niektoré zaužívané zvyky či štýl hry, ktoré chceme v najbližších týždňoch a mesiacoch prispôsobiť potrebám tejto kategórie.

SR „20“ – HC Vítkovice STEEL 4:6 (1:2, 1:3 2:1)
Góly a asistencie:
9. Sukel (Sádecký, Milý), 38. Surový (Briestenský), 48. Kosecký (Sukel), 51. Hrušík (Briestenský, Surový) – 6. Jáchym (Puzič), 15. Kuťák (Kafka, Žiak), 22. Ollender (Kuťák), 25. Žiak (Puzič), 33. Danielčák (Spratek, Charvát), 55. Gřeš

Zostava SR 20: Škorvánek (od 22. minúty v bránke Hrenák) – Koch, Sloboda, Moravčík, Melisko, Ivanič, Kosecký, Jendrol, Kuzmin – Hrušík, Sádecký, Galis, Klenko, Michalčin, Surový, Sukel, Šiška, Tužinský, Briestenský, Milý, Tatar, Halama