Vůjtekov tím už bez Lapšanského, ale s Réwayom

BRATISLAVA (SZĽH) - Seniorská reprezentácia odletí v stredu do Francúzska na dva prípravné zápasy s domácim výberom už aj s útočníkom Martinom Réwayom, ktorý nebude chýbať už na utorňajšom popoludňajšom zraze. Po dvoch prípravných dueloch s Ruskom dostali Slováci voľno a opäť sa stretnú na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v utorok popoludní do 14.00 h.

Slováci sa s Francúzmi stretnú v rámci série Euro Hockey Challenge. Najskôr si oba tímy zmerajú sily vo štvrtok 17. apríla o 20.00 h v Gape, odveta je na programe v sobotu 19. apríla o 15.00 h v meste Grenoble. Oproti predchádzajúcemu týždňu prípravy vypadol zo zostavy zranený Adam Lapšanský a pribudol Martin Réway, ktorý vo Francúzsku zažije reprezentačný debut.

Devätnásťročný útočník bol oporou Slovenska na tohtoročných majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov, v piatich zápasoch strelil štyri góly a pridal šesť asistencií. V zámorí hral v juniorskej QMJHL za Gatineau, kde v 52 dueloch sezóny strelil 25 gólov a pridal 52 asistencií. Zo zámoria sa k tímu SR pripojí v ďalšom týždni prípravy pred duelmi v Košiciach a Poprade s Fínskom obranca Edmontonu Martin Marinčin.

Nominácia hokejovej reprezentácie Slovenska na zápasy s Francúzskom:
Brankári:
Július Hudáček (HC ČSOB Pardubice/ČR, 8 zápasov), Jaroslav Janus (Slovan Bratislava/KHL, 10), Ján Laco (Donbas Doneck, Ukr./KHL, 25)
Obrancovia: Ján Brejčák (Slovan Bratislava/KHL, 11 zápasov/1 gól), Peter Čerešňák (Dukla Trenčín, 6/0), Marek Ďaloga (HC ČSOB Pardubice/ČR, 23/0), Vladimír Mihálik (Slovan Bratislava/KHL, 38/2), Karol Sloboda (HC Vítkovice/ČR, 19/0), Richard Stehlík (HC Vítkovice/ČR, 86/2), Martin Štajnoch (Slovan Bratislava/KHL, 9/0), Ivan Švarný (Medveščak Záhreb, Chor./KHL, 67/1), Juraj Valach (Slavia Praha/ČR, 7/0)
Útočníci: Martin Bakoš (Slovan Bratislava/KHL, 6/0), Martin Bartek (Bílí Tigři Liberec/ČR, 35/10), Tomáš Bulík (Bílí Tygři Liberec/ČR, 30/1), Marcel Haščák (Dinamo Riga, Lot./KHL, 43/3), Mário Lunter (HC´05 Banská Bystrica, 1/0), Patrik Lušňák (ŠHK 37 Piešťany, 13/1), Michel Miklík (Slovan Bratislava/KHL, 56/10), Juraj Mikúš (Slovan Bratislava/KHL, 73/16), Ladislav Nagy (Jokerit Helsinki/Fín., 68/23), Martin Réway (Gatineau Olympiques/QMJHL, 0), Dávid Skokan (Slavia Praha/ČR, 7/1), Miroslav Šatan (Slovan Bratislava/KHL, 171/82), Rastislav Špirko (Spartak Moskva, Rus./KHL, 31/3), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava/KHL, 13/0), Radoslav Tybor (HC ČSOB Pardubice/ČR, 17/2), Peter Zuzin (HKM Zvolen, 6/0).

Realizačný tím:
Igor Andrejkovič (vedúci výpravy), Vladimír Vůjtek (tréner), Peter Oremus, Vladimír Országh (asistent trénera), Roman Švantner (kondičný tréner), František Okál (lekár), Michal Malina, Michal Hrtús (maséri), Ján Urban (výstrojový manažér), Michal Nemček (fyzioterapeut)