Vstupenky na svetový šampionát v in-line hokeji už v predaji

Logo inline hokej MS Slovensko

BRATISLAVA –  O necelý mesiac na Slovensko zavíta svetová špička v in-line hokeji, ktorá bude bojovať o titul majstra sveta. Bratislavský Zimný štadión Ondreja Nepelu privíta dovedna 16 národných mužských výberov, medzi ktorými nechýba ani ten slovenský. Organizátori už spustili predaj vstupeniek, fanúšikovia si tak môžu s predstihom zabezpečiť svoje miesto na tribúnach.

Svetový šampionát v in-line hokeji bude od 25. júna do 1. júla 2017. Úvodné tri dni prinesú zápasy v základných skupinách, po dni voľna budú nasledovať súboje vyraďovacej časti o medaily. Zastúpenie na turnaji majú všetky kontinenty s výnimkou Ázie. Priaznivcom in-line hokeja sú na všetky hracie dni celodenné vstupenky v hodnote štyroch eur, imobilní návštevníci majú vstup zadarmo a ich sprievod za 2 eurá. „Verím, že vynikajúca cena lístkov na celý deň priláka do publika mnoho fanúšikov, ktorí poženú slovenský výber vpred za čo najlepším umiestnením,“ povedal riaditeľ turnaja Roman Štamberský.

Naposledy sa majstrovstvá sveta v in-line hokeji konali v júli 2015 vo fínskom Tampere. Zlato si vybojovali reprezentanti Kanady pred domácimi Fínmi. Kanaďania si pripísali tretí titul majstrov sveta a chýbať nebudú ani v na šampionáte v Bratislave. Slováci v Tampere v zápase o bronz podľahli výberu Švédska a zostali bez cenného kovu.

Najlepšie národné tímy zo všetkých kútov sveta už v minulosti štartovali v Bratislave. V roku 2008 si slovenskí hráči vybojovali strieborné medaily, v doterajšej histórii ide o jediné cenné kovy pre Slovensko z MS v in-line hokeji. Na Slovensku sa vtedy predstavilo mnoho hokejových hviezd. V domácom výbere hrali Ľubomír Višňovský či Richard Kapuš, za Fínsko chytal Sasu Hovi, Česko reprezentoval napríklad Aleš Hemský, Švédsko útočník Dick Axelsson a Nemecko sa na turnaji predstavilo s útočníkom Patrickom Reimerom. „Som presvedčený, že aj teraz budú môcť diváci sledovať kvalitných hráčov v zaujímavých súbojoch o medaily,“ poznamenal Štamberský.

Fanúšikovia si vstupenky môžu kúpiť online v predajnej sieti Ticketportal.