Na turnaji hokejových veteránov v Minsku vysoké víťazstvo Slovákov nad Ruskom

Hokejoví veteráni SR sa v úvode XIII. ročníka Vianočného turnaja v Minsku naozaj vytiahli, foto Braňo LackoHokejoví veteráni SR sa v úvode XIII. ročníka Vianočného turnaja v Minsku naozaj vytiahli, foto bl

MINSK (SZĽH) - Slovenskí hokejoví veteráni vstúpili víťazne v bieloruskom Minsku do XIII. ročníka Vianočného turnaja. Zverenci trénera Júliusa Šuplera suverénne zdolali Rusko 12:0. Vo štvrtok narazia Slováci na tím Nemecka (od 15.00 SEČ) a v poslednom zápase základnej skupiny nastúpia v piatok proti Fínsku (od 17.00 SEČ). V A skupine štartujú tím Balkánu, Spojených arabských emirátov, Švajčiarska a domáceho BieloruskaTurnaj vyvrcholí v hale Čižovka v Minsku v sobotu zápasmi o umiestnenie. 
 
XIII. ročník Vianočného turtnaja hokejových veteránov v Minsku (Bielorus.) - streda:
 
Slovensko - Rusko 12:0 (4:0, 3:0, 5:0) 
 
Tím hokejových veteránov  Slovenska pod taktovkou kapitána Martina Štrbáka (asistentmi sú Ivan Droppa a Miroslav Lažo) odštartoval skvele: už v 59. sekude otvoril skóre Ľubomír Vaic.  Okrúhly desiaty gól padol z hokejky Miroslava Laža. Duel sledoval v hľadisku aj veľvyslanec Slovenskej republiky v Bielorusku Jozef Migaš.
 
Góly: 1. Vaic (Lažo, Vorobel), 9. M. Štefanka (Droppa, Mahdalík), 13. Filip (Droppa, M.Štefanka), 15. Chrenko (Weissmann,  Pardavý), 25. Lezo (Vorobel), 31. Sekeráš (Weissmann), 36. Vorobel (Štrbák, Sekeráš), 42. Lažo (Vaic,Weissmann), 42. Vaic (Weissmann), 46. Lažo (Vaic), 48. Lezo (Vorobel), 52. Sekeráš (Štrbák, Filip).
 
Zostava hokejových Slovenska: Lipovský - Sekeráš, Štrbák, Hrubý, Vorobel, Droppa, Brincko, Schill - Pardavý, Chrenko, Jánoš - Lažo, Vaic, Weissmann - Mahdalík M. Štefanka, Filip - Muránsky Lezo. Tréner: J. Šupler.
 

Július Šupler trénerom veteránov SR na turnaji v Minsku, foto blJúlius Šupler trénerom veteránov SR na turnaji v Minsku, foto bl

 
Povedali po zápase:
 
Július Šupler (tréner družstva veteránov SR): "Chlapci sa do zápasu absolútne vložili a ukázali svoje majstrovstvo, aj keď už nie sú v plnom tréningu. Keď sa dostali do tempa, bola radosť pozerať sa na ich hru. Pekne kombinovali, niektoré zakončenia akcií boli naozaj excelentné. Treba priznať, že to nebol ruský výber zložený z absolútnej hŕačskej špičky, ale každé víťazstvo sa počíta."
 
Ľubomír Vaic: "Som rád, že sa som podarilo zvíťaziť a že sme hrali pekný kombinačný hokej. Naše góly padli po krásnych akciách. V Bielorusku som na tomto turnaji po prvýkrát. Som veľmi rád, že som sa tu stretol s hokejovými kamarátmi a bývalými spoluhráčmi. Sme tu super partia."
 
Ďalší program veteránov SR na XIII. ročníku Vianočného turnaja:
 
Štvrtok 5. januára 2017: Nemecko - Slovensko (15.00)
Piatok 6. januára 2017: Fínsko - Slovensko (17.00)

Sobota 7. januára 2017: zápas o bronz (11.00), finále (16.00

Prvý tréning vereránov SR pred turnajom v Minsku, foto blStretnutia  oboch skupín turnaja vetránov v Minsku sa  hrajú halách populárnej Čížovky, hlavnej (dejisko MS) i tréningovej, foto bl