Veľa šťastia, zaželali v IIHF slovenskej kandidatúre na MS 2019

Miroslav Valíček počas prezentácie MS 20191 v Zürichu. Foto in

BRATISLAVA/ZÜRICH (SZĽH) - Po minulotýždňovej kontrole, keď vo štvrtok a piatok navštívili Košice a Bratislavu ľudia z Eventovej komisie IIHF, prezentovala v utorok slovenská strana projekt kandidatúry na MS 2019 v Zürichu. Na pôde IIHF ukázal projektový manažér Miroslav Valíček spoločne s Barbarou Heribanovou projekt, ktorý odprezentujú aj na májovom kongrese v Prahe. Práve na ňom by sa malo definitívne potvrdiť to, že Slovensko bude na sto percent organizátorom MS v hokeji v roku 2019. "Dostali sme veľa otázok a sme radi, že sme obstáli. Bolo jasné, že sme museli detailne pracovať na veciach, ktoré boli v roku 2011 brané ako menšie problémy. Išlo hlavne o zaplnenosť hľadiska na zápasoch v košickej Steel aréne. Novým systémom šampionátu to bude ale jednoduchšie, keďže by sa tam mali ukázať silné reprezentácie a je našou prioritou, aby sme tam prilákali čo najviac fanúšikov. Pre nás je pozitívne, že preprava vlakom je v dnešnej dobe po vstupe viacerých prepravcov na trh ešte jednoduchšia," konštatoval Miroslav Valíček po prezentácii v Zürichu.

Barbara Heribanová (vpravo) počas prezentácie MS 2019 v Zürichu. Foto inLuciana Crameri (vľavo) a Barbara Heribanová počas prezentácie. Foto in

Prezentácia, ktorú uvideli v utorok predstavitelia IIHF v Zürichu, by mala byť potvrdená v máji na kongrese v Prahe. "Otázky boli vyčerpávajúce, ale ľudia, ktorí ju hodnotili sa zhodli, že bola pripravená vysoko profesionálne. To je pre nás výborný signál. Zapriali nám veľa šťastia, aby nás delegáti potvrdili ako dejisko MS 2019 v máji. V prípade, že sa tak stane, budeme na nej usilovne pracovať a každým rokom sa približovať k dátumu, kedy Slovensko opäť privíta svetovú hokejovú elitu," dodal projektový manažér MS 2019 Miroslav Valíček.