Väčšina hokejovej výpravy Slovenska už doma z MS

MINSK/BRATISLAVA (SZĽH, štu, fm) -  V stredu 21. mája 2014 skoro ráno sa vrátila domov väčšina výpravy hokejovej reprezentácie Slovenska z dejiska 78. svetového šampionátu.

 

Útočník Tomáš Tatar, foto SITAÚtočník Tomáš Tatar, foto SITA

"Prvý autobus na letisko s 22 členmi  výpravy odchádzal od hotela Renassaince už o pol tretej v noci. Až na Brejčáka, Čerešňáka, Réwaya, Skokana a Šťastného boli vňom všetci hráči. Niektorí z nich  počas veľmi krátkej noci ani nespali. V druhej skupine predpoludním cestovala trojica -  asistent trénera Országh, lekár Grauzel, kondičný tréner Švantner a tretia skupina popoludní s príletom o 16.10 na viedenské letisko vo Schwechate,"  informoval hovorca SZĽH Tomáš Štulajter, ktorý bol v tejto skupine a dodal. "V Minsku zostal prezident SZĽH Igor Nemeček, ktorý na šampionáte pôsobil aj v úlohe supervisora zápasov MS a od štvrtka sa zúčastní  na pravidelnom kongres Medzinárodnej hokejovej federácie IIHF.  Ďalším, ktorého čakajú ešte povinnosti v bieloruskej metropole je generálny manžér reprezentácie Otto Sýkora, ktorý sa rozlúčil pred odletom s jednotlivými skupinami. V stredu (dnes - pozn) sa zúčastní spolu s Jurajom Bakošom na žrebovaní premiérového ročníka Champions League."

Čas príletu na Schwechat o 5.55 sa predsunul, pretože v sídle SZĽH na Trnavskej ceste v Bratislave  sa objavili členovia výpravy skôr než sa očakávalo. "Mali sme hladký bezproblémový let., prileteli sme skôr než bol termín," povedal tréner Vladimír Vůjtek.