V Žiline sa uskutočnil seminár o Zákone o športe

Seminár o Zákone o športe.

ŽILINA (SZĽH) - V žilinskom hoteli Holiday Inn sa vo štvrtok uskutočnil seminár o Zákone o športe, ktorý sa uskutočnil pod dohľadom SZĽH a určený bol predovšetkým pre všetky slovenské hokejové kluby. Tvorcovia zákona prednášali počas viac ako siedmich hodín takmer dvom stovkám zúčastnených činovníkov.

Seminár otvoril prezident SZĽH Igor Nemeček. "Počas dvoch rokov pripravovala skupina právnych odborníkov zákon, ktorý by bol šitý na mieru športovým zväzom. Práve hokejový a futbalový zväz boli iniciátormi vzniku tohto zákona, ktorý v novembri 2015 schválil parlament SR a od 1. januára tohto roka vstúpil do platnosti. Tento seminár má byť nápovedou pre hokejové kluby, aby vedeli, ako budú pracovať pri platnosti tohto zákona. Hokejový zväz ako prvý spomedzi slovenských športových zväzov zorganizoval seminár pre kluby. Verím, že týmto zákonom bude prúdiť do hokeja ešte viac peňazí a celé hokejové hnutie bude ďalej napredovať," povedal prezident SZĽH Igor Nemeček.

Z tvorcov zákona sa v Žiline predstavili JUDr. Peter Sepeši, JUDr. Miroslav Hlivák, JUDr. Jaroslav Rybánsky, Mgr. Zuzana Zajíčková, JUDr. Lukáš Machala, Ing. Alica Fisterová a Ing. Vladimír Baluška. 

 

 

.