V Taliansku, Maďarsku a Japonsku prebehne ďalšie kolo olympijskej kvalifikácie

BRATISLAVA - Dvanásť mužských hokejových reprezentácií čakajú v závere nasledujúceho týždňa (11. - 14. februára) súboje v treťom kole štvorstupňovej kvalifikácie o účasť na turnaj ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu. Naplánované sú tri turnaje v talianskej Cortine, maďarskej Budapešti a japonskom Sappore. Do záverečnej fázy kvalifikačného procesu postúpia iba víťazi jednotlivých skupín. V Cortine sa okrem domáceho Talianska predstavia aj výbery Veľkej Británie, Holandska a Srbska, v Budapešti budú hrať Maďari, Poliaci, Litovčania a Estónci a v Sappore reprezentácie Japonska, Ukrajiny, Chorvátska a Rumunska.
Prvá fáza kvalifikačného procesu sa skončila májovým svetovým šampionátom v Česku, po ktorom rebríček Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) určil okteto istých účastníkov olympijského turnaja. Okrem domácej Kórejskej republiky sa na ňom predstavia aj výbery Fínska, Švédska, Kanady, Ruska, USA, Česka, Švajčiarska a Slovenska. Ďalšie krajiny musia bojovať o zvyšné tri miesta.
V úvode októbra si výber Bulharska vybojoval postup z barážového duelu do druhého kola štvorstupňovej kvalifikácie. Z novembrových turnajov prenikli ďalej reprezentácie Srbska a Estónska. Trio s miestenku do Pjongčangu bude definitívne známe v septembri 2016.
Najbližšie ZOH sa uskutočnia od 10. do 25. februára 2018. Slovensko už pozná aj mená dvoch súperov na olympijskom turnaji, sú nimi výbery Ruska a USA. Štvrtým účastníkom základnej B-skupiny bude renkingovo najhorší z tria tímov postupujúcich z blížiacej sa kvalifikácie.
Začiatok ženskej kvalifikácie je na programe v auguste 2016. Slovenky do nej vstúpia buď v novembri 2016, alebo až vo februári 2017.
Skupiny tretieho kola štvorstupňovej kvalifikácie o postup na mužský hokejový turnaj na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu - hrá sa od 11. do 14. februára 2016:
G-skupina (Cortina/Tal.): Taliansko, Veľká Británia, Holandsko a Srbsko
H-skupina (Budapešť/Maď.): Maďarsko, Poľsko, Litva a Estónsko
I-skupina (Sapporo/Jap.): Japonsko, Ukrajina, Chorvátsko a Rumunsko

 

sem vlozte text