Vynikajúci súperi preveria na ľade v Piešťanoch adeptov SR 20

Brankár Adam Húska zo SR 20 v zápase proti Rusku. Foto IIHF

BRATSLAVA (SZĽH) - Pestrú aprílovú ponuku podujatí reprezentačných akcií obohatí skvele obsadený Turnaj piatich tímov do 20 rokov v Piešťanoch. Od nedele 2. apríla do štvrtka 6. apríla sa totiž na ľade Easton Arény v kúpeľnom meste predstavia štyri reprezentačné výbery "dvadsiatok" - Česka, Fínska, Ruska, Slovenska a rovnako mladí hráči prestížnej akadémie rakúskeho Red Bull Salzburg.

Aj tréner SR 20 Ernest Bokroš v plnom nasadení, foto Jakub HomolaTréner SR 20 Ernest Bokroš v plnom nasadení, foto Jakub Homola

"Je to akcia ako na zavolenie,´adeptov novotvoriacej ´dvadsiatky´  budeme môcť sledovať v konfrontácii  so špičkovou kvalitou," pochvaľuje si tréner SR 20 Ernest Bokroš, ktorý privíta svojich zverencov v sobotu ráno 1. apríla na ZŠ v Piešťanoch.
"Zloženie kádra ovplynila aj skutočnosť, že viacerí chlapci majú ešte klubové povinnosti. V podstate však ide o kvalitný mix nových adeptov s mladíkmi, ktorí už majú za sebou skúsenosti z Projektu SR 20. Nepochybujem, že spomínaná konkurencia preverí každého z nich. Je to napokon nevyhnutné pre čo najlepší základ tímu na budúcu sezónu."
 
V pôvodnej nominácii došlo zatiaľ k jedinej zmene - Jakub Lacku, ktorý hrá v drese Třinca finále play-off nahradí Niki Jaško (HC Slovan): "Očakávame ešte, či nám Liptovský Mikuláš uvoľní Romana Durného a Vladimíra Vybírala, keďže MHk 32 hrá zápasy play-out," pripomína Ernest Bokroš, ktorý v poslednom období brázdi po zimných štadiónoch na Slovensku.
Spolu s fanúšikmi sa teší na blížiaci svetový šampionát osemnástok v Poprade a Spišskej Novej Vsi. Napokon aj táto kategória je jeho srdcovka, vybojoval s ňou Piešťanoch bleskový návrat do top kategórie MS. Začína rečníckou otázkou: "Akoby by som mohol chýbať na stretnutiach MS osemnástok. Bude to ozajstný sviatok mládežníckeho hokeja v priamom prenose! Moje očakávania sú o to väčšie, že  v družstve je rad veľmi šikovných hokejistov. Na ich raste sa podieľal rad klubových trénerov, vo finálnej fáze zasa realizačný tím na čele s Norbertom Javorčíkom. Všetkým želám úspech, bolo by veľmi fajn, keby sa fanúšikovia po bronze dvadsiatky mohli potešiť z nejakej medaily osemnástky," uzavrel Ernest Bokroš.
 
Turnaj piatich tímov do 20 rokov v Piešťanoch:
Nedeľa 2. apríla 2017: 12.30 Česko - Red Bull Salzburg, 16. 00 Rusko - Slovensko
Pondelok 3. apríla 2017: 14.00 Rusko - Fínsko, 17.30 Slovensko - Česko
Utorok 4. apríla 2017: 14.00 Česko - Rusko, 17.30 Red Bull Salzburg - Fínsko
Streda 5. apríla 2017: 14.00 Red Bull Salzburg - Rusko, 17.30 Fínsko - Slovensko
Štvrtok 6. apríla 2017: 14.00 Fínsko - Česko, 17.30 Slovensko - Red Bull Salzburg
 
Nominácia reprezentačného družstva SR 20 na výcvikový tábor a Turnaj 5 tímov (roč. 1998 a mladší) v Piešťanoch a v dňoch 1. - 6. apríla 2017:
Realizačný tím: tréner Ernest Bokroš, asistent z trénera Martin Hrnčár, tréner brankárov Jozef Urdák, lekár MUDr. Radoslav Hreha, maséri Ľubomír Baka (1. – 3. 4.), Marián Hluch (1. – 2.4.), Michal Hrtús (4 – 6.4.), Dušan Szalontay
 
Hráči: Peter Bjalončík, Martin Krempaský, Peter Kundrik, Andrej Leško, Filip Vašaš, Rastislav Václav  (HK ŠKP Poprad), Samuel Fereta, Tomáš Hedera, Ján Kožiak, Niki Jaško, Šimon Trnavský (HC Slovan Bratislava), Roman Durný, Vladimír Vybíral (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Viliam Čacho, Erik Smolka (HK Dukla Trenčín), Martin Božík (HK Dukla Trenčín/HK ´95 Považská Bystrica),  Alex Tamáši (HC ´05 Banská Bystrica/HC 07 Detva), Patrik Marcinek (HKM Zvolen), Kroni Musliu (BK Mladá Boleslav, ČR), David Jaša (KLH Jindřichův Hradec, ČR), Erik Rajnoha (Södertälje SK, Švéd.)
 
Náhradníci (na telefonické zavolanie): Martin Dlapka (HC´05 Banská Bystrica), Dominik Vitek (HC Slovan Bratislava), Aurel Nauš (MHC Martin), Tomáš Tkáčik  (HK Mládež Michalovce/HC Košice), Dávid Matejovič, Mário Múčka (MMHK Nitra), Boris Martančík, Marko Šturma (HK ŠKP Poprad), Adrián Nazad (P.H.K. Prešov/HC Košice), Dávid Hílek (MHKM Skalica), František Forrai (HK Spišská Nová Ves), Tomáš Ondris (HKM Zvolen), Sebastián Šmída (Kookoo Hockey Oy, Fín.), Matúš Juriga ( AIK, Švéd.), Dominik Kuna (Wings HC Arlanda, Švéd.)