V Ostrave to bude klapať ako hodinky, tvrdí tréner Vůjtek

BRATISLAVA (SZĽH) – V stredu si dejisko budúcoročných majstrovstiev sveta v hokeji bola obzrieť trojica Igor Nemeček, Otto Sýkora a Vladimír Vůjtek. Slovenský tím bude účinkovať podobne ako v roku 2004 v ostravskej skupine. „Za desať rokov sa toho zmenilo dosť. V hale pribudli nové sedačky, čím sa kapacita arény zvýšila na viac ako desaťtisíc sedadiel, rovnako tam vybudovali nové skyboxy a tiež nainštalovali multimediálnu kocku. Výhodou je aj vybudovaná tréningová hala, takže tímy už nebudú musieť cestovať na tréningy do neďalekej Poruby,“ prezradil prezident SZĽH Igor Nemeček.

Prezident SZĽH Igor Nemeček a generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora v

Slováci v rovnakej kabíne ako v roku 2004 nebudú. „Keďže sme v ostravskej skupine z pohľadu rankingu IIHF na štvrtom mieste, máme právo vybrať si kabínu ako štvrtí v poradí. To znamená, že najväčšiu šatňu obsadia Rusi, druhú najväčšiu Fíni a ako tretí v poradí majú právo vyberať Američania. Rozmerovo však budeme mať rovnakú kabínu práve ako reprezentácia USA, takže sme spokojní. Je dosť priestranná a každý si v nej nájde svoje miesto,“ pridal Nemeček.

Slovenský tím dostal rovnako na výber aj to, kde bude mužstvo ubytované. Ako prvá možnosť bol hotel Clarion, ktorý je zhruba 200 metrov od arény. „Našťastie sme mali na výber z viacerých možností a hotel Clarion sme nevyužili. Vybrali sme si zhruba desať minút cesty autobusom iný hotel. Budeme v ňom mať rezervované celé podlažie a výprave bude mať k dispozícii na rovnakom poschodí aj spoločenskú miestnosť a tiež aj priestor, kde sa bude stravovať,“ povedal generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora.

 

Tréner Vladimír Vůjtek, foto SITA

V domovskom prostredí sa ocitne tréner Vladimír Vůjtek, ktorý je rodákom z neďalekých Klimkovíc a podstatnú časť svojej kariéry odohral práve na mieste, kde bude v základnej skupine účinkovať slovenská reprezentácia. „Je mi to tam dôverne známe. Väčšinu ľudí, ktorí na zimnom štadióne pracujú, poznám, takže všetko bude klapať zaručene ako hodinky. Ponúknuté podmienky sú výborné,“ pochválil Vůjtek. Keďže sa bude konať svetový šampionát v jeho končinách, neobáva sa reprezentačný tréner toho, že ho budú známi bombardovať s lístkami na slovenské zápasy? „Vstupenky si budeme musieť objednať dopredu, takže kto si ich zarezervuje včas, tomu vyhoviem. Tí, ktorí sa ozvú počas šampionátu, budú mať smolu,“ pousmial sa 67-ročný kouč, ktorý plánuje zavŕšiť prácu pri slovenskom tíme práve na MS v Česku. V piatok má Vůjtek v pláne sledovať zápas Slovana Bratislava proti Dinamu Minsk v Kravařoch. „Už sa to pomaly začne. V auguste štartuje už aj Liga majstrov a krátko na to už odštartujú európske ligy, takže sezóna sa nám nezadržateľne blíži,“ zakončil Vladimír Vůjtek.