V nedeľu vyvrcholí v Košiciach Orange Minihokej Tour 2015

ORANGE Minihokej Tour - Spisska Nova VesZ galérie Orange Minihokej Tour

BRATISLAVA/KOŠICE (SZĽH, fm) –  V poradí už  siedmy ročník podujatia Orange Minihokej Tour,  najreprezentatívnejšej prehliadky hokejových talentov  na Slovensku, vyvrcholí v nedeľu 12. apríla  2015 na ľade Crow Areny v Košiciach.  Úvodné buly buly celoslovenského fínále padne 8.00 medzi hokejky malých centrov HK Dukla Trenčín a MHA Martin. Na celkove šesť zápasov v dvoch skupinách (po tri družstvá) nadviažu od 13.15 h stretnutia o konečné umiestnenie s finálovým duelom od 15.00.  Víťaz z domáceho ľadu ZŠ Ondreja Nepelu bratislavský Slovan a strieborná HOBA Bratislava (víťaz 5. ročníka) sa v Košiciach neobjavia.

 

 

"Z roka na rok sa zvyšuje pripravenosť malých hokejových adeptov.  Známky systemetickej prípravy  sú očividné. Vlani sme boli svedkami jedného z najkvalitnajších ročníkov so strhujúcimi bojmi o medaily, ktorý vyvrcholili až po samostatných nájazdoch. Veľmi som zvedavý o koľko sa posunú herne  hokejoví benjamínkovia v tohtoročnom finále. Nepochybujem, že opäť budeme svedkami príkladného nasadenia chlapcov i dievčat, úprimnej radosti a kde-tu slzičiek po neúspechu. Je krásne prežiť celý deň s minihokejom, plnom emócií na ľade i skvelej atmosféry v hľadisku, " pozýva  riaditeľ celoslovenského finále OMT 2015 Karol Belko,  sekretár mládežníckych súťaží Slovenského zväzu ľadového hokeja a pripomína, že vstup je voľný.

 

ORANGE Minihokej Tour - Spisska Nova Ves

Pripomeňme: štartujú hráči a hráčky  4. ročníkov základných škôl  (narodení po 31. 8. 2004 do 1. 9. 2005).Každé stretnutie musí mať víťaza (hrá sa 2 x 15 minút čistého času)  so striedaním trojčlenných formácií po 60 sekundách. Jednotlivé družstvá sú zložené z dvoch minidružstiev (po 9 hráčov + 1 brankár), ktorých výsledky minizápasov  sa zratúvajú, v prípade remízy v súčte oboch minizápasov nasledujú po tri samostatné nájazdy.

Rozdelenie finalistov 7. ročníka Orange Minihokej Tour do skupín:

Orange minihokej tour

kupina A: HK Ružinov 99 Bratislava (víťaz skupiny v Partizánskom),  MŠK Púchov (víťaz skupiny v Púchove) a P.H.K. Prešov (víťaz skupiny v Bardejove)

Skupina B: Dukla  Trenčín (víťaz skupiny v Trenčíne), MHA Martin (víťaz skupiny v Ružomberku), HC Košice (víťaz skupiny v Michalovciach)

Program finálového turnaja 7. ročníka Orange Minihokej Tour v Košiciach v nedeľu 12. apríla 2015

Stretnutia v skupinách: 

8.00 Dukla Trenčín - MHA Martin, 8.45 HK Ružinov 99 Bratislava - MŠK Púchov, 9.45 MHA Martin - HC Košice, 10.30 MŠK Púchov - P.H.K. Prešov, 11.30 HC Košice - Dukla Trenčín, 12.15 P.H.K. Prešov - HK Ružinov 99 Bratislava

Zápasy o umiestnenie:

13.15  o 5. miesto

14.00 o 3. miesto

15.00 finále