V nedeľu v Miškolci na úvod MS 18 divízie I juniorky SR proti Maďarkám

Zimný štadión v Miškolci, dejisko MS junioriek divízie IZimný štadión v Miškolci, dejisko MS junioriek divízie I

BRATISLAVA/MIŠKOLC (SZĽH) - Slovenské hokejové reprezentantky do 18 rokov odštartujú svoje učinkovanie na tohtoročných majstrovstvách sveta divízie I v maďarskom Miškolci v nedeľu 10. januára večer o 19.30 stretnutím proti domácim hokejistkám. Postupne sa ďalej stretnú s Dánkami, Nórkami, Japonkami a Nemkami. Po týždňovom sústredení v Bratislave pricestovala naša výprava v sobotu popoludní do Miškolcu, do dejiska podujatia, ktorého chairmanom IIHF bude Igor Nemeček, prezident SZĽH.

Realizačný tím na čele s Tomášom Pšenkom má  podľa reglementu k dispozícii 20 nominovaných hráčok (2 brankárky + 18 korčuliarok). Viac než polovicu kádru tvoria členky z projektu centralizovanej prípravy v rámci športového centra polície pod hlavičkou HC ŠKP Bratislava.  

V rámci prípravy na MS 18 v Miškolci odohrali juniorky v Bratislave dva prípravné duely, foto Mária ŠiškováV rámci prípravy na MS 18 v Miškolci odohrali juniorky v Bratislave dva prípravné duely, foto Mária Šišková

"V záverečnej príprave na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu sme mali k dispozícií štyri kompletné formácie a tri brankárky. Musím zaklopať, všetky hráčky absolvovali túto prípravu bez zranení a chorôb. Absolvovali modelovaný tréningový zápas proti  talentom Zdeno Cíger Academy a ďalší so staršími žiakmi HK Ružinov Bratislava. Tento sme síce prehrali 3:5, no dievčatá ukázali veľkú chuť a bojovnosť. Do konečnej nominácie  sa napokon neprebojovali Simona Ležovičová,  Dominika Sedláková, Patrície Mária Dzurinová," informoval tréner Pšenka a pokračoval: "V nedeľu predpoludním sme absolvovali rozkorčuľovanie, hráčky sa už veľmi tešia na večerný duel s Maďarkam, v ktorom chceme úspešne vstúpiť do turnaja. Náš cieľ? Ísť čo najvyššie, no reálne ambície držia aj Japonky, Nemky či Nórky. Máme informácie o prípravnom stretnutí Maďariek s Dánkami a v nej aj upozornenie, že domáce svojou snahou môžu narobiť problémy každému družstvu. Samotný štadión je útulný, veľkosť plochy maximálna, zázemie skromnejšie, ale prišli sem hrať hokej."
 
Maďarky absolvovali generálku v dejisku šampionátu - v Miškolc Aréne s kapacitou pre 1800 divákov -  v dueli proti Dánsku, s ktorým sa stretnú v záverečnom zápase MS18 v Miškolci - v sobotu 16. januára. Hostiteľky zvíťazili nad Dánkami 4:2 (0:1, 2:0, 2:1), keď severanky  otvorili skóre a v záverečnej tretine dokázali vyrovnať, ale záver patril domácim. V realizačnom tíme junioriek Maďarska figuruje aj bývala vynikajúca slovenská  hokejová reprezentantka Zuzana Tomčíková, ktorej výkony v bránke boli základom mnohých veľkých výsledkov Sloveniek na medzinárodnom ľade. 

MS divízie I hokejistiek do 18 rokov logo

Zväzový kapitán Norbért Buzás: "Cieľ ostáva -  aj zotrvanie v  tejto kategórii by bolo pre nás veľkým úspechom. Súperky  sú v súčasnosti o čosi pred nami, ale v ženskom hokeji sa môže udiať všetko možné. Silná stránka našich dievčat?  Tímový duch nám nechýbal ani v minulosti, navyše tohtosezónne zápasy ukázali, že bez ohľadu na výsledok bojujeme do úplného konca."
 
Nominácia reprezentačného družstva SR 18 ženy na MS divízie hokejistiek do 18 rokov v maďarskom Miškolci:

Hráčky: Lucia Drábeková, Lucia Ištocyová, Tatiana Ištocyová, Tatiana Korenková, Barbora Králiková, Radka Trebulová (HC ŠKP Bratislava), Lucia Záborská  (HC ŠKP Bratislava/MHK Martin), Romana Košecká (HC ŠKP Bratislava/HC Topoľčany), Iveta Klimášová, Viktória Maskaľová (HC ŠKP Bratislava/HC Spišská Nová Ves), Angelika Zálešáková (HC ŠKP Bratislava/HK 91 Senica), Nikola Rumanová (MHK Martin), Andrea Rišianová (MHK Martin/HK Trnava), Kristína Fáberová (MMHK Nitra/MHK Martin), Bianka Šulíková (ŽHK Poprad), Adriána Štofanková (P.H.K. Prešov/ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Annamária Suráková (HK Spišská Nová Ves/HC Spišská Nová Ves), Nina Kučerková (HC Topoľčany), Diana Vargová (HKm Zvolen/ŽHKm Zvolen), Andrea Kollová (Ontario Hockey Academy/Kan.)

Realizačný tím: Zuzana Zetková (manažérka),  Andrej Schöber (vedúci družstva), Tomáš Pšenka (hlavný tréner), Barbora Kežmarská (asistentka trénera), Ján Cpin (tréner brankáro), MUDr. Mária Šišková (lekár),  Ľubomír Baka (masér)

Káder junioriek Maďarska: Horváthová, Yumi   Maruyama (KMH Budapešť) -  Csontosová, Fodorová (MAC Budapest), Gaitzová, Holzerová, Presingerová (KMH Budapešť), Mayerová (Vasas SC), Odnogaová (Vermont Academy, USHS), Szücsová (UTE Budapešť) Egyediová, Pavuková, Pintérová (KMH Budapešť), Glántaiová, Szicková (MAC Budapešť), Gottlibetová (Vasas SC Budapešť), D. Horváthová, Páterkaová (UTE Budapešť), Söledová  (KSI), Váradiová (Ferencváros)

Program MS divízie I hráčok do 18 rokov v Miškolc Arene:

Nedeľa 10. januára:

12:30 Dánsko – Japonsko
16:00 Nemecko – Nórsko
19:30 Maďarsko - Slovensko

Pondelok 11. januára:

12.30 Japonsko – Nemecko
16.00 Slovensko – Dánsko
19.30 Nórsko - Maďarsko

Streda 13. januára: 

12.30 Nórsko - Slovensko
16.00 Dánsko - Nemecko
19.30 Japonsko - Maďarsko

Štvrtok 14. januára:

12.30 Nórsko - Dánsko
16.00 Slovensko – Japonsko
19.30 Nemecko - Maďarsko 

Sobota 16. januára:

12.30 Slovensko - Nemecko
16.00 Japonsko - Nórsko 
19.30 Maďarsko - Dánsko

Večerné stretnutie možno sledovať priamo na
http://sportstream.hu/miskolc

Ďalšie články