Posledná rozlúčka s Miroslavom Hlinkom vo štvrtok v Trenčíne

BANSKÁ BYSTRICA - Bývalý vynikajúci slovenský hokejový reprezentant Miroslav Hlinka rozosmutnil hokejovú i športovú rodinu a nielen na Slovensku, Z  Banskej Bystrice prišla šokujúca správa, že skoncoval so svojím životom. K tragédii prišlo v jeho izbe v hoteli, v ktorom prechodne býval počas pôsobenia pod Urpínom. Mŕtve telo našli v nedeľu. Smutnú správu oznámili hráčom HC ´05 na popoludňajšom tréningu.

"Policajti boli vyslaní na Slnečnú ulicu v Banskej Bystrici, kde našli telo bez známok života. Podľa našich informácií malo ísť o bývalého hokejistu Miroslava Hlinku. Polícia začala konať vo veci prečinu usmrtenia," uvádza web televízie Joj noviny.sk.
Miroslav Hlinka (nar. 30. augusta 1972) skonal vo veku 42 rokov. Bývalý výborný center je držiteľom kompletnej medailovej zbierky z majstrovstiev sveta. Zlato má z Göteborgu 2002, striebro z Petrohradu 2000 a bronz z Helsínk 2003. Rodák z Trenčína začínal aktívnu kariéru v miestnej Dukle. Hral aj za Spartu Praha, Jokerit Helsinki, Slovan Bratislava, Karlove Vary, MODO, Dinamo Moskva, Zlín, Žilinu, Pardubice, Chomutov, Poprad a v minulej sezóne vypomáhal prvoligovej Trnave a druholigovej Dubnici nad Váhom. Od leta 2014 bol asistentom trénera Miroslava Chudého v extraligovom klube HC ´05 Banská Bystrica.
Slovensko reprezentoval na Svetovom pohári 2004. V drese národného mužstva nastúpil Hlinka v 82 stretnutiach, v ktorých strelil štrnásť gólov. "S hlbokým zármutkom Vám oznamujeme, že dnes 14. septembra nás vo veku 42 rokov navždy opustil bývalý skvelý hokejista, mnohonásobný reprezentant a asistent trénera HC ´05 Banská Bystrica Miroslav Hlinka. HC ´05 vyjadruje úprimnú sústrasť všetkým pozostalým.",  uvádza sa na klubovom webe HC ´05 Banská Bystrica.

Česť jeho pamiatke!

Posledná rozlúčka s hokejistom Miroslavom Hlinkom bude vo štvrtok 18. septembra o 15.00 h v Dome smútku na sídlisku Juh v Trenčíne. Informuje o tom klubový web HC ´05 Banská Bystrica.