Dužstvo SR 18 v nedeľu na silne obsadený Turnaj 5 krajín v Zuchwile

Sportzentrum Zuchwil, foto intSportzentrum Zuchwil - dejisko Turnaja piatich krajín tímov do 18 rokov, foto int

BRATISLAVA (SZĽH) - V piatok na poludnie vyvrcholil výcvikový zábor hokejovej reprezentácie Slovenska hráčov do 18 rokov a už v nedeľu ráno o 7.00 sa zídu zverenci trénera Norberta Javorčíka a vydajú sa na Turnaj piatich krajín vo švajčiarskom Zuchwile. Pôvodne tréner uvažoval, že by prípadne mohol nominovať niekoho z vyradených kandidátov "dvadsiatky". Napokon to  vyšlo úplne ináč. "Do Švajčiarska cestujeme s hráčmi, ktorí absolvovali výcvikový tábor v Bratislave, doma zostave iba Dávid Boldižár," oznámil Norbert Javorčík a pridal ďalšie infomácie: "Sústredenie sme perfektne využili. Usilovali sme zladiť kolektív s hráčmi, čo sú mimo projektu resp. pôsobia v zahraničí, osviežili s nimi systém, organizáciu našej hry. Pripravovali sme chlapcov aj po mentálnej stránke na štyri náročné stretnutia v Zuchwile. Bude to vážna previerka, zrejme nielen pre nás. Chceme si otestovať svoju silu vzhľadom na súperov z našej základnej skupiny svetového šampionátu -Fínov a Švajčiarov a rovnako nám podujatie poslúži na hľadanie vhodných adeptov na majstrovstvá sveta. Škoda, že zranenia nám neumožnili nominovať Miloša Kelemena, Martin Kupca či Jakuba Urbánka, povinnosti zasa majú v ´dvadsiatke´ Adam Ružička i Martin Fehérváry."

Na blížiacom sa Turnaj piatich krajín vo švajčiarskom Zuchwile sa od pondelka 26. do piatku 30. decembra predstavia štyria z 10 účastníkov MS 18, ktoré budú v apríli 2017 na Slovensku: zo skupiny v Spišskej Novej Vsi to je Česko a hneď traja z popradskej skupiny – Fínsko, Švajčiarsko a Slovensko

Nominácia reprezentačného družstva SR 18 na Turnaj piatich  krajín vo švajčiarskom Zuchwile (26. – 29. 12.2016):

Hráči:  Daniel Demo, Adam Dúžek, Miloš Fafrák, Oliver Giertl, Patrik Halama, Matúš Havrila, Adam Liška, Martin Majerík, Ján Nahálka, Juraj Ovečka, Pavol Regenda, Juraj Sklenár, Adam Stacho, Adam Šimurda, Adam Žiak  (všetci Projekt SR 18), Michal Ivan (HKM Zvolen), Jakub Kövér (Piráti Chomutov, ČR), Patrik Hrehorčák (HC Oceláři Třinec, ČR), Jozef Baláž (HC Vítkovice Steel, ČR), Martin Pospíšil (EC Red Bull Salzburg, Rak.), Flip Krivošík (HPK Hämeenlinna, Fín.), Marek Korenčík (Lulea HF, Švéd.)

Náhradníci (na telefonické zavolanie): Dávid Boldižár, Martin Bučko, Róbert Džugan, Martin Faško-Rudáš, Filip Jakab, Adrián Miškovec, Oliver Okuliar, Richar Szabo (všetci Projekt SR 18), Michal Vojvoda (HC Slovan Bratislava), Juraj Štefanka (MMHK  Nitra), Daniel Jakub Pavličko (HK ŠKP Poprad), Jakub Kostelný, Andrej Kukuča (HK Dukla Trenčín), Martin Turian (MsHKM Žilina),  Matej Tóth (BK Mladá Boleslav, ČR)

Realizačný tím: manažér Ľuboš Jakubec , tréner  Norbert Javorčík, asistent  trénera Vladimír Turan, tréner brankárov  František  Kučera, konzultant  Peter Mikula, lekár MUDr. Matej Handžák, maséri  Jozef Guzlej, Peter Ondrejka

Turnaj piatich krajín tímov do 18 rokov v Zuchwile (Švajč.):
 
Pondelok 26. decembra: 16.30 Česko – Slovensko, 20.00 Švajčiarsko – Nemecko
Utorok  27. decembra: 15.00 Fínsko – Slovensko, 19.30 Nemecko – Česko
Streda  28. decembra: 15.00 Česko - Fínsko –, 19.30 Slovensko - Švajčiarsko
Štvrtok  29. decembra: 12.00 Fínsko – Švajčiarsko, 15.30 Slovensko - Nemecko

Piatok  30. decembra: 11.00 Nemecko - Fínsko, 14.30 Švajčiarsko - Česko