V Liptovskom Mikuláši na ľade aj olympijský medailista, či víťaz Stanleyho pohára

Martin Cibák, Jozef Stümpel, Marek Uram, Rudolf HunaMichal Martikán. Tí všetci obetovali v sobotu svoj voľný čas a prišli doobeda do JL Arény v Liptovskom Mikuláši, aby sa venovali malým nadšencom, ktorí si chceli vyskúšať ľadový hokej. Množstvo úsmevov a radosť v detských očiach boli dostatočnou odmenou za ich snahu získať pre hokej nových pokračovateľov úspešnej hokejovej generácie.

Jozko StumpelJozef Stümpel ukazuje drobcom ako sa strieľajú víťazné góly. (autor: HT MHk 32 LM)

"Máme veľkú radosť z toho, že sa bývalé aj súčasné hokejové hviezdy Slovenska zapájajú do tohto projektu a venujú svoj čas hviezdam budúcim. Deti vieme pritiahnuť na ľad vďaka emóciám, ale k rodičom je cesta zložitejšia. Potrebujú dôveru, že prostredie okolo ich dieťaťa je bezpečné. Hokejisti, ktorí v živote dosiahli mnoho a sú ochotní svoje skúsenosti odovzdávať, sú jednou z takýchto záruk. Za ich čas a prácu pre našich najmenších im veľmi pekne ďakujeme," skonštatovala po podujatí Diana Kosová, manažérka projektu Deti na hokej.

Marek UramMarek Uram a Martin Cibák asistujú pri prvých krokoch nádejných hokejistov. (autor: HT MHk 32 LM)

Je dobré, že zväz náborovým projektom DETI NA HOKEJ podporuje hokejové kluby. Bolo to pekné podujatie. Táto forma aktivít pre deti vzbudzuje emócie a posilňuje pozitívnu skúsenosť pri prvom kontakte s hokejom. Ďakujeme zväzu za spoluprácu pri organizovaní tohto podujatia, a tiež za materiálnu pomoc v podobe hokejových výstrojov,“ poďakoval po podujatí držiteľ Stanleyho pohára Martin Cibák, ktorý vzal výchovu hokejovej mládeže v Liptovskom Mikuláši pod svoju ochranu.

michal martikanNiekoľkonásobný olympijský medailista Michal Martikán vymeni pádlo za hokejku a prišiel potešiť všetkých športujúcich zvedavcov. (autor: HT MHk 32 LM)