V Bratislave proti Fínom začneme s Jánom Lacom v bránke

Ján Laco nastúpi aj na štvrtý zápas Slovákov v Ostrave, foto SITAJán Laco nastúpi  na dnešný duel proti Fínom, foto SITA

BRATISKAVA (SZĽH) -  "Na piatkový záverečný domáci zápas Euro Hockey Challenge v Bratislave proti Fínsku nastúpime v bránke s Jánom Lacom," oznámil tréner hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger a dodal: "Nastúpi aj Dávid Skokan vo formácii s  Sujom a  Draveckým. V ďalšom útoku bude mať Cingel na krídlach L-Hudáčka s Kudrnom, v tretej bude trio Hovorka-Lušňák-Bakoš a napokon Hrnka - Preisinger -Vandas." V obrane bude mať Z. Cíger k dispozícii deväť hráčov:"Začnú dvojice Graňák - Čajkovskjý, J. Mikuš - Gernát, Švarný - Čerešňák a Kozák - Šedivý. Ako deviaty bude pripravený aj Brejčák, nevylučujeme jjeho nasadenie."

K samotném u duelu kormidelník hokejovej reprezentácie poznamenal: "Musíme konečne dávať, jednoducho zlepšiť efektivitu a využívať vytvorené šance, Súčasne nesmieme dať Fínom  priestor, aby nemohli využívať svoju korčuliarsku rýchlosť. Základom bude herná i osobná disciplína každého jedného z hráčov," uzavrel Zdeno Cíger.

Rozhodcovskú štvoricu tvoria - hlavní Vladimír Bališka, Daniel Konc a čiaroví Peter Šefčík a Jozef Tvrdoň. Prípadné sporné situácie bude riešiť videorozhodca Ján Čavojský.