V 1. lige strieborná prilba pre najlepšieho hráča mesiaca

Strieborná prilba 1. ligy - logoLogo ankety Strieborná prilba

BRATISLAVA - Po prvýkrát v histórii môžu hokejoví priaznivci hlasovať za najlepšieho hráča 1. hokejovej ligy. V druhej najvyššej hokejovej súťaži na Slovensku odštartoval vo štvrtok premiérový ročník diváckej ankety Bemaco STRIEBORNÁ PRILBA 1. hokejovej ligy. Fanúšikovia v nej vyberú každý mesiac najlepšieho hráča, ktorý bude nosiť v nasledujúcom mesiaci striebornú prilbu. Prvé hlasovanie začalo už vo štvrtok 1. októbra a potrvá desať dní.

Priaznivci budú mať pri hlasovaní na výber vždy z piatich kandidátov, svoj hlas odovzdajú iba jednému z nich. Nominácia piatich hokejistov vzniká z návrhov prvoligových klubov, ktoré vyberú najlepšieho hráča zo svojho tímu. Štvoricu hokejistov vyberú novinári a redaktori portálu prvaliga.sk v sekcii Strieborná prilba, kde prebieha aj samotné hlasovanie. Piateho hráča doplní do hlasovania vďaka divokej karte bývalý reprezentant Slovenska Ľubomír Vaic, ktorý je momentálne riaditeľom prvoligového klubu zo Spišskej Novej Vsi a aj členom Dozornej rady SZĽH.

Za mesiac september boli nominovaní: Jakub Linet (Bardejov), Marek Uram (Liptovský Mikuláš), Igor Halás (Prešov), Filip Nemček (Topoľčany) a divokú kartu dostal Juraj Faith (Michalovce).

Do diváckej ankety Bemaco STRIEBORNÁ PRILBA 1. hokejovej ligy sa v mesiaci september nezapojí tím Nových Zámkov, ktorý by mal v konečnej septembrovej nominácii určite zastúpenie. HC Mikron Nové Zámky ako jediný prvoligový klub zatiaľ nesúhlasil so všetkými podmienkami ankety.