SR 15 - Tréningový kemp Dolný Kubín - November 2012

SR 15 - Dolný Kubín, 27. - 29. 11. 2012

Tréningový kemp SR 15 (2 družstva - po 6 obrancov, 9 útočníkov a 2 brankárov) bol zameraný na zvýšenie úrovne individuálnych herných činnosti jednotlivca a súčinnosti hráčov.  V prípravnej časti každej tréningovej jednotky sme cca 20 minút venovali zdokonaľovaniu vybraných herných činnosti jednotlivca - prihrávanie a spracovanie puku v pohybe, uvoľňovanie sa s pukom (1-1), blokovanie striel atď.

Tréning na ľade (cvičenia zamerané na vekovú kategóriu SŽ a dorastu)

V prvých dvoch tréningových jednotkách (27. 11. 2012) sme sa skupinovou formou tréningu (obrancovia / útočníci) zamerali na založenie útoku pod tlakom a streľbu od modrej čiary - obrancovia. Tréning útočníkov bol zameraný na napádanie (forčeking) v útočnom pásme, uvoľňovanie sa s pukom, streľbu, tečovanie a dorážanie puku. V poslednej tréningovej jednotke (28. 11. 2012) sme sa venovali hre v priestore okolo brány (obrancovia z pohľadu obrannej a útočníci z pohľadu útočnej fázy hry).  Všetky cvičenia zamerané na nácvik a zdokonaľovanie vychádzali z hry (game like situations) a boli realizované v priestoroch, ktorých sa v hre vyskytujú. Organizácia cvičení bola veľmi jednoduchá (nenáročná) s dôrazom na kvalitu realizácie vybranej hernej činnosti s postupným zvyšovaním rýchlosti prevedenia a správnosť riešenia hernej situácie. Na ľade bol prítomný väčší počet trénerov (cca 5-6), ktorých úlohou bol individuálnejší prístup k hráčom (ukážka - realizácia - oprava/spätná väzba = efektívnejší spôsob učenia).

Úkážky z tréningov na ľade nasledujú za sebou v poradí:

  1. Prihrávanie a spracovanie puku / passing and receiving
  2. Uvoľnovanie sa s pukom / puck control
  3. Blokovanie strieľ / blocking shots
  4. Skupinový tréning obrancov - založenie útoku / breakouts
  5. Skupinový tréning obrancov - streľba od modrej čiary / shooting from the blue line
  6. Skupinový tréning útočnikov - forčeking a uvoľnovanie sa s pukom / forechecking and puck control
  7. Skupinový tréning útočnikov - streľba, tečovanie a dorážanie puku / shooting, tiping and rebounding
  8. Hra v priestore okolo brány / play around the net

 

Tréning v telocvični (cvičenia zamerané na vekovú kategóriu SŽ a dorastu)

V priebehu kempu hráči pred každou tréningovou jednotkou a zápasom na ľade absolvovali dynamickú rozcvičku (cca 20 min.) a po skončení TJ resp. zápasu kompenzačné a strečingové cvičenia (cca 15 min.) vždy za prítomnosti trénera, ktorý cvičenia demonštroval a súčasne opravoval správnosť realizácie vybraných cvičení.

V prvej tréningovej jednotke v telocvični sme sa venovali kruhovou formou tréningu (tréning na stanovištiach) komplexnému rozvoju sily dolných a horných končatín, strednej časti tela atď. V druhej tréningovej jednotke sme sa zamerali na "korčuliarsku" silu dolných končatín (skating imitation), frekvenčnú rýchlosť a silu strednej časti tela (core strength). V telocviční boli prítomný dvaja tréneri, ktorí dohliadali na správnosť realizácie vybraných cvičení s dôrazom na kvalitu prevedenia pohybu (zapojenie príslušnej svalovej skupiny).

Úkážky z tréningov v telocvični nasledujú za sebou v poradí:

  1. Dynamické rozcvičenie / dynamic warmup
  2. Kondičný tréning  / off ice conditioning
  3. Korčuliarske - imitačné cvičenia / skating imitation
  4. Rozvoj frekvenčnej rýchlosti / agility
  5. Rozvoj sily strednej časti tela / core strength
  6. Kompenzačné a strečingové cvičenia / compensation exercises and stretching

 

Dolný Kubín, 25. - 27. 11. 2013

Konspekty TJ:

Tréning útočníkov č. 1

Tréning útočníkov č. 2

Tréning útočníkov č. 3

Tréning obrancov č. 1

Tréning obrancov č. 2