Tréner Cíger má k dispozícii už 20 hráčov, záujem o troch Košičanov

Útočník Tomáš Hrnka v rozhovore pre média, foto SITAÚtočník Tomáš Hrnka v rozhovore pre média, foto SITA

BRATISLAVA (SZĽH) - Káder 15 hráčov,  ktorí sa zišli v pondelok na zraze v Bratislave  v rámci spoločnej prípravy A-tímu reprezentácie a Olympijského výberu SR, sa v utorok rozšíril o ďalších adeptov. Na ľade Zimného štadióna Ondreja Nepelu mal tréner Zdeno Cíger s kolegami realizačného tímu k dispozícii ďalších päť hráčov: "Tréning absolvovaliu už aj obrancovia Peter Čerešňák,  Samuel Fereta, Patrik Maier a útočníci Tomáš Hrnka s Miroslavom Presingerom," informoval generálny manažér reprezentačného A-mužstva Róbert Švehla a doplnil: "Pricestoval už aj  Libor Hudáček, ale do tréningového procesu sa zapojí až v stredu a s ním aj ďalší útočník Matej Paulovič." V stredu sa sezóna skončila pre Košičanov. "Už sme sa s nimi  kontaktovali a oznámili záujem o trojicu - o obrancu Eduarda Šedivého a útočníkov Marka Bartánusa s Jakubom Sujom. Vedia o našej ponuke, športový manažér klubu Pavol Zůbkek nám oznámil, že  majú ešte jeden tréning a vo štvrtok rozlúčku so sezónou.  Ešte sa rozhodneme, či má význam trojicu pozývať na jeden tréning. v opačnom prípade prídu až na ďalší cyklus od pondelka 3. apríla," uzavrel GM Róbert Švehla.

Aktualizovaný káder A-tímu SR a olympijského výberu Slovenska na výcvikovom tábore v Bratislave po utorku:
Brankári: Július Hudáček (Örebrö HK, Švéd.), Jaroslav Janus (HC Verva Litvínov, ČR)
Obrancovia: Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg, Rus./KHL), Ivan Švarný (Kärpät Oulu, Fín.), ČR), Ľubomír Dinda (HK ŠKP Poprad), Marek Ďaloga (HC Slovan Bratislava/KHL), Peter Čerešňák (HC Škoda Plzeň, ČR), Samuel Fereta (HC Slovan Bratislava), Patrik Maier (HC Nové Zámky).

Útočníci: Martin Bakoš (Červená hviezda Kchun-lun, Čína/KHL), Michael Vandas (HC Vítkovice, ČR), Andreas Štrauch (HK Poprad),  Peter Lichanec (HK Poprad), Adam Lapšanský (Ravensburg Towerstar, Nem.), Samuel Takáč (LHC Lyons, Fr.), Stanislav Horanský (SC Langenthal, Švaj.), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec, ČR), Patrik Svitana (HK Poprad), Tomáš Hrnka (HC Škoda Plzeň, ČR), Miroslav Preisinger (HC Plzeň), v stredu prídu prídu: Libor Hudáček (Örebrö HK, Švéd.) a Matej Paulovič (HC Nové Zámky)

Realizačný tím: Róbert Švehla (generálny manažér), Zdeno Cíger (tréner), Miroslav Miklošovič (asistent trénera), Peter Kosa (tréner brankárov), Július Šupler (konzultant), Rastislav Ladecký (výstrojový manažér), Viktor Fábik, Andrej Foltýn (fyzioterapeuti), Ľuboš Ondrejka (masér), Igor Andrejkovič (videoanalytik), Roman Ulehla (team manažér)