Tím SR 20 v Lillehammeri zvíťazil nad Nórmi

LILLEHAMMER (SZĽH) - Slovenskí hokejisti do 20 rokov vyhrali v druhom zápase na Turnaji 4 krajín v Lillehammeri nad domácim Nórskom 2:1. Zverenci trénera Ernesta Bokroša sa ujali vedenia v 8. minúte z hokejky Miloša Romana, druhý gól pridal v 27. minúte Marek Hecl. Nóri síce pred koncom druhej tretiny využili presilovku a znížili na 1:2. Do konca zápasu však už gól nepadol, pričom naši hráči ustáli záverečný tlak súpera.


Ilustračné foto

Ernest Bokroš, tréner SR "20": "Aj keď sme dnes vymenili deväť hráčov, tak čo sa týka ofenzívy a produktivity, boli sme na tom rovnako. Náš obvyklý priemer je dva strelené góly na zápas, a dnes sme sa nedokázali presadiť viackrát. Lenže v zápase sme sa museli veľa brániť, súper totiž hral až 10 presiloviek a z toho dvakrát mal prevahu o dvoch hráčov. My sme však odohrali veľmi dobrý zápas v obrane a v oslabeniach. Celkovo šlo o fyzicky veľmi náročný zápas, a za týchto okolností sme vďační aj za tesné víťazstvo."

Turnaj 4 krajín hráčov do 20 rokov - Nórsko, Lillehammer:
Slovensko "20" - Nórsko "20" 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Góly SR:
8. Roman, 27. Hecl

Zostava podľa www.onlajny.eu:
Slovensko: Durný – Hatala, Roman, Grman, Fehérváry, Košecký, Hain, Bodák, Pokorný – Hecl, Sádecký, Pataky – Sloboda, Murín. Žitný – Žiak, Roman, Andrisík – Lešťan, Tamaši, Pätoprstý