Tím SR „20“ predviedol úžasný obrat proti Švajčiarom a v predstihu vyhral Turnaj 4 krajín v Poprade

POPRAD (SZĽH) - Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov uspela aj vo svojom druhom vystúpení na domácom Turnaji štyroch krajín v Poprade, keď v piatok podvečer v Poprade zdolala Švajčiarov 3:2. Naši hráči síce prehrávali so švajčiarskymi rovesníkmi po polovici stretnutia 0:2, no napokon výsledok otočili a zaslúžene zvíťazili 3:2.

Výsledkový obrat započal v 37. minúte Matej Paločko úspešným trestným strieľaním. Rozhodujúcim momentom však bola 49. minúta, keď skórovali Peter Galis a Lukášom Hrušíkom, pričom ich góly delilo iba 37 sekúnd. Zaskočení mladí Švajčiari sa už na vyrovnanie nezmohli.


Jakub Sukeľ a Alain Bircher, foto SITA / Radoslav Maťaš

Slovenskí hokejisti si týmto víťazstvom zabezpečili celkové prvenstvo na popradskom turnaji. Pre zverencov trénera Ernesta Bokroša je podujatie turnajovou generálkou na majstrovstvá sveta, ktoré sa tradične uskutočnia počas koncoročného a novoročného obdobia vo fínskych Helsinkách.

Turnaj štyroch krajín hráčov do 20 rokov – Poprad, Slovensko:
SLOVENSKO "20" - Švajčiarsko "20" 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Góly:
37. Matej Paločko (z tr. strieľania), 49. Galis (Holešinský, Tatár), 49. Hrušík (Jaroš) - 17. Hischier, 33. Privet
Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, M. Novák - M. Korba, Gajan, 528 divákov

Zostava SR "20": Škorvánek - Jaroš, A. Sloboda, L. Romančík, Koch, Ivanič, Moravčík, Košecký, Meliško - Huňa, Holešinský, Hrušík - Briestenský, Sádecký, J. Sukeľ - Milý, Ondruš, Matej Paločko - Tatár, M. Surový, Galis

Ernest Bokroš, tréner reprezentácie SR 20:Odohrali sme druhé veľmi náročné stretnutie na turnaji a veľmi pozitívne je, ako sme dokázali otočiť skóre. Napriek tomu, že sme za stavu 0:2 nevyužili presilovku o dvoch hráčov, nezlomilo nás to. Matej Paločko svojím úspechom v trestnom strieľaní nám dodal potrebnýimpulz a veľmi nám pomohol aj Galisov vyrovnávajúci gól na 2:2. Víťazný Hrušíkov gól padol po veľmi peknej akcii a vzhľadom na predvedenú hru je naše víťazstvo zaslúžené. Treba však povedať, že aj Švajčiari podali dnes veľmi dobrý výkon.

Tréner Bokroš zhodnotil aj celkový herný prejav slovenského tímu na turnaji: "Výhra na turnaji nás veľmi teší pretože reprezentujeme Slovensko a každý úspech v takomto náročnom meraní síl sa počíta. Musíme však ešte zapracovať na ofenzíve. Stále máme určité problémy pri presadzovaní sa v hre jeden na jedného, ani v presilovkách sa nám veľmi nedarí. Do svetového šampionátu máme ešte určitý čas, aby sme sa zlepšili v týchto činnostiach."

Výsledok druhého piatkového zápasu:
Nemecko - Nórsko 4:3 (1:0, 2:1, 1:2)
Góly:
17. Lautenschlager, 24. Körner, 38. Kammerer, 42. Edfelder - 32. Ekaas, 56. Olsen, 59. Ronnild

Priebežná tabuľka:
1. Slovensko 2 2 0 0 0 5:3 6 *
2. Nemecko 2 1 0 0 1 5:5 3
3. Švajčiarsko 2 0 1 0 1 4:4 2
4. Nórsko 2 0 0 1 1 4:6 1
* Tím SR 20 je vďaka lepšiemu vzájomnému zápasu proti Nemecku už istým víťazom turnaja.

Slovenskí hokejisti na Turnaji štyroch krajín v Poprade, foto: SITA / Radoslav MaťašSlovenskí hokejisti na Turnaji štyroch krajín v Poprade, foto SITA / Radoslav Maťaš

 

Nominácia SR 20 na Turnaj 4 krajín v Poprade (5.-7.11. 2015):
Hráči: Dominik Briestenský, Peter Galis, Lukáš Hrušík, Adrián Holešinský, Samuel Ivanič, Jozef Klenko, Patrik Koch, Jakub Meliško, Juraj Milý, Matej Moravčík, Dominik Novák, Boris Sádecký, Jakub Sukeľ, Maroš Surový, Stanislav Škorvánek, Jakub Tatár (všetci HK Orange 20), Leonard Šinkovič (MMHK Nitra/HC Nové Zámky), Filip Ondruš (MsHK Žilina), Adrián Sloboda (HK 36 Skalica/HK Orange 20), Andrej Hatala (HK Dukla Trenčín), Jozef Huňa, Matej Paločko (HC Bílí Tygři Liberec/ČR), Christián Jaroš (Lulea HF/Švéd.), Ladislav Romančík (Södertälje SK/Švéd.).
Realizačný tím: Roman Ulehla (manažér), Ernest Bokroš (tréner), Norbert Javorčík (asistent trénera), Rudolf Jurčenko (tréner brankárov), MUDr. Andrea Švrčková (lekárka), Rastislav Ladecký, Ľuboš Ondrejka (maséri)

Ďalší program Turnaja štyroch  krajín v Poprade:
Sobota 7. novembra
11.00 hod: Nemecko – Švajčiarsko
14.30 hod: SLOVENSKO - Nórsko