Termín návratu Zdena Cháru na ľade zatiaľ nejasný

BOSTON - Termín návratu hokejistu Zdena Cháru do zostavy Bostonu Bruins je stále nejasný. Kapitán víťazov Stanleyho pohára 2011 chýba už štyri týždne, čo bola pri odhadoch spodná hranica liečby poškodených väzov v ľavom kolene. Po zranení sa hovorilo o štvor- až šesťtýždňovej absencii. Chára zatiaľ nezačal s individuálnym korčuľovaním a len zľahka trénuje na suchu. Zápasy sleduje z tribúny.

„Je bližšie k návratu. Myslím si, že od chvíle, keď sa zranil, urobil po zdravotnej stránke veľký pokrok. Pre každého je frustrujúce, keď nemôže byť dlho v zostave. Bez ohľadu na to, ako ste počas kariéry na tom zdravotne, ako hráč sa nerád pozeráte na zápasy z hľadiska,“ uviedol Cam Neely. Chárov zdravotný stav sa neustále zlepšuje, termín návratu sa však neodváži nikto odhadnúť.

Chára sa zranil 23. októbra v zápase s New Yorkom Islanders. Slovák zaznamenal v tejto sezóne dva góly, jednu asistenciu, dva mínusové body, šesť trestných minút a 28 striel. Chára sa pravdepodobne zranil pri snahe bodyčekovať Johna Tavaresa. Krátko po tejto zrážke odstúpil zo zápasu s Islanders a už sa doň nevrátil. „Striedanie po tej situácii som sa cítil nekomfortne, ale nebola tam bolesť alebo niečo podobné. Išiel som do šatne skontrolovať si pár vecí a vtedy som zistil, že to nie je v poriadku,“ prezradil Chára. Od toho momentu Chára sleduje zápasy Bruins z tribúny a snaží sa liečiť. Operácii sa zatiaľ vyhol. „Uvidíme, ako sa bude liečba vyvíjať. Vždy je dobré, ak nemusíte na operáciu,“ doplnil Chára.