Ťaženie tímu SR 18 v extralige juniorov pokračuje

Brankár SR 18 Juraj Ovečka, foto SP - Jakub HomoľaBrankára SR 18 Juraja  Ovečku za výkon proti Popradu pochválil, foto SP - Jakub Homoľa

BRATISLAVA (SZĽH) –  Rýchly gólový vstup v každej tretine otvoril cestu k presvedčivému víťazstvu hokejových reprezentantov Slovenska nad HK ŠKP Poprad 5:0 v stredajšej predohrávke 3. Kola nadstavbovej časti elitnej šestorky Extraligy juniorov.  -Je to už tretie víťazstvo mladých reprezentantov v nadstavbovej časti skupiny A a štrnáste v nepretržitom slede za sebou!

Stojí za pozornosť, že  na brankára reprezentácie Juraja Ovečku, chytajúceho s veľkým prehľadom. smeroval o jeden puk viac než na popradského Jaromíra Justa. Radosť z čistého konca mu 155 sekúnd pred koncom pokazil Popradčan Michal Pjecha.  V útoku reprezentácie sa aj dnes ukázal v dobrom svetle dvojgólový Oliver Okuliar, ale aj lídri bodovania SR 18 Jakub Urbánek a Matúš Havrila. Premiéru si odkrútil ani nie 17-ročný obranca z Nitry Martin Pupák, ktorý vstúpil do Projektu SR 18 tento týždeň.

Vo štvrtok je na programe od 12.45 opäť v Aréne Ondreja Nepelu predohrávka 4. kola v podaní rovnakých súperov. Stretnutia zvyšných dvojíc 3. a 4. kola v skupine A (MMHK Nitra - Dukla Trenčín a HC ´05 Banská Bystrica - HC Slovan Bratislava) sú na programe prvú decembrovú sobotu a nedeľu.

Extraliga juniorov – nadstavbová časť- skupina A (o 1. – 6. miesto)

Predohrávka 3. kola

Slovensko 18 – HK ŠKP Poprad 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Góly: 4. Okuliar (Havrila, Stacho), 23. Urbánek (Fafrák, Džugan), 27. Havrila (Okuliar, P. Halama), 43. Okuliar (Boldižár), 53. P. Regenda (Havrila, Stacho) - 58. Pjecha (Martančík, Krupa)

Vylúčenia 1:4, presilovky 0:0, oslabenia 0:0, strely na bránku  30:31. Rozhodovali: Fridrich – J. Tvrdoň, Výleta, 106 dkivákov

Slovensko 18: Ovečka – Šimurda, Žiak, Demo, Boldižár, Nahálka, Dúžek, Pupák -  Stacho, Havrila, P. Regenda – Džugan, Giertl, Okuliar – Majerík, Urbánek, Fafrák – P. Halama, Szabo

Norbert Javorčík (tréner SR 18): "Stretnutie môžeme hodnotiť z viacerých hľadísk veľmi pozitívne. Výborne nám vyšiel  vstup nielen do zápasu, ale aj ďalších dvoch tretín.  Mali sme tak po celý zápas dosť pokoja a to aj  napriek tomu, že Popradčania sa i dnes sa prezentovali top aktívnym a kreatívnym hokejom, čo samozrejme len vítame. Mali sme však v bránke opäť spoľahlivého Juraja Ovečku, ktorý podal veľmi zodpovedný a štandardný výkon. Jediné vylúčenie v  našom tíme, aj to za veľa hráčov na ľade, má jednoduché vysvetlenie:  naši zverenci sú na tom dobre korčuliarsky a nemuseli tak riešiť žiadnu situáciu faulom. Napriek spomínaným kladom, chceme od všetkých chlapcov vyžmýkať ešte viac aktivity aj kvality."