Taliansky špecialista kineziotejpingu školil v Tatrách našich lekárov, masérov a fyzioterapeutov

Popredný taliansky odborník Michelle Orlnaducci pri praktickej ukážke kineziotejpingu v TatráchPopredný taliansky odborník Michele Orlanducci pri praktickej ukážke kineziotejpingu v Tatrách

BRATISLAVA (SZĽH) - Metóda liečby pohybového aparátu prostredníctvom kineziotejpingu je známa už mnoho rokov a je veľmi populárnym spôsobom terapie  nielen pri športových úrazoch.  Charakteristická je používaním špeciálnych farebných elastických tejpovacích pások, ktoré pri správnom použití majú mnohostranné účinky – zmierňujú bolesti, podporujú výkon, majú efekt pri prevencii zranení, podporujú  lepšiu cirkuláciu a hojenie, zlepšujú funkčný pohyb.  Pôsobenie pásky sa líši podľa typu aplikácie a je možné ju nosiť 3-5 dní s dobrou znášanlivosťou kože. Kvalitné pásky sú vode odolné a priedušné, bez alergických reakcií  po nalepení.

Júnové zasadnutie zdravotnej komisie bolo tentoraz obohatené o dvojdňový kurz kineziotejpingu, ktorý zorganizovala Zdravotná komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja v spolupráci s firmou IN Sport. Firma sa podieľa na činnosti reprezentačných hokejových tímov nielen dodávkou suplementov a zdravotného materiálu, ale veľmi významnou mierou podporuje vzdelávacie aktivity a zvyšovanie odbornosti reprezentačných a klubových lekárov, masérov a fyzioterapeutov.

Vzácnym hosťom a lektorom kurzu kineziotejpingu, ktorý sa konal v dňoch 5. - 6. júna 2015 v Grand hoteli Bellevue v Hornom Smokovci bol Dott. Michele Orlanducci z Talianska.

Excelentný charizmatický speaker, osteopat, pracuje v Taliansku pre mnohé popredné profesionálne športové kluby, prednáša na dvoch univerzitách v Neapole a lektorskú činnosť vykonáva na mnohých svetových odborných podujatiach.  Zážitkom bol nielen spôsob prezentácie, ale aj množstvo odborných  informácií, ktoré účastníci využijú vo svojej ďalšej práci.

Účastníci tatranského kurzu kineziotejpinguÚčastníci tatranského kurzu kineziotejpingu

„Ďakujem za pozvanie, rád som sa akcie zúčastnil. Potešilo ma krásne prostredie a záujem účastníkov kurzu o kinesiotejping, s ktorým mám u vrcholových športovcov dlhodobo pozitívne skúsenosti  a veľmi rád na Slovensko prídem znova“, povedal na záver stretnutia Michele Orlanducci.

V podobných vzdelávacích aktivitách plánuje Zdravotná komisia SZĽH pokračovať aj naďalej, nakoľko sú nevyhnutnou súčasťou práce lekára,maséra a fyzioterapeuta nielen pri hokejových reprezentáciách, ale aj v hokejových kluboch.  

 MUDr. Mgr. Andrea Švrčková, MHA, predsedníčka Zdravotnej komisie SZĽH