Stredajší večer v NHL bez slovenskej účasti

NEW YORK - Ani jeden slovenský hokejista nezasiahol do troch stredajších stretnutí NHL. V tradičnom súboji dvoch najväčších hviezd NHL Sidneyho Crosbyho a Alexandra Ovečkina sa z výhry Pittsburghu 4:3 nad Washingtonom tešil Crosby. Kapitán Pittsburghu strelil 20. gól v sezóne, do streleckej listiny sa zapísal 39. raz aj Ovečkin, ktorý vedie tabuľku kanonierov. V predchádzajúcich troch zápasoch v tejto sezóne vždy vyhral Washington.

Calgary zdolalo New Jersey 3:1 a zastavilo sériu troch prehier po sebe. Víťazstvom sa tak dostalo na posledné postupové miesto do play-off v Západnej konferencii o bod pred Minnesotu. Prišlo však o kapitána Marka Giordana, ktorý nedohral pre zranenie. „Tieto body sme zúfalo potrebovali,“ povedal brankár Karri Rämö. New Jersey prehralo prvý raz po štyroch dueloch a na play-off stráca osem bodov.

Svoj prvý shutout v NHL vychytal nováčik Andrew Hammond, ktorý priviedol Ottawu k výhre 3:0 nad Anaheimom. Hammond dostáva príležitosť po tom, ako sa zranili obaja brankári Senators - jednotka Craig Anderson aj náhradník Robin Lehner.

Výsledky stredajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL:
New Jersey - Calgary 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Góly:
18. Cammalleri (Tootoo) - 40. Glencross (Colborne, Jooris), 41. Monahan (Giordano, Wideman), 60. Brodie (Monahan)

Washington - Pittsburgh 3:4 (1:2, 0:1, 2:1)
Góly:
20. Carlson (Chimera, Fehr), 45. Brouwer (Chimera, Alzner), 57. Ovečkin (Carlson, Brouwer) - 8. Hornqvist (Malkin, Perron), 19. B. Sutter, 24. Crosby (Malkin, Kunitz), 48. Kunitz (Comeau, Malkin)

Anaheim - Ottawa 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Góly:
11. Condra (Gryba, Pageau), 24. Zibanejad (Hoffman, Ryan), 59. Turris (M. Michálek)