V Zeltwegu išli slovenské hokejistky na plný plyn len v sobotu

 

Miriam Mikesková pred rakúskou brankárkou Ekrtovou bránená Korotajovou, foto IIHF/ Andy MuellerIlustračné foto

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenské hokejové reprezentantky odohrali v rakúskom Zeltwegu počas víkendu budú dva exhibičné zápasy s domácou reprezentáciou.  Renkingovo vyššie postaveným súperkám podľahli v oboch stretnutiach. Očakávaný výkon podali len v prvom z nich a prehrali si ho v úplnom závere 3:4, v nedeľu nedokázali výkon zopakovať  a odišli s prehrou 0:6. 

 

 Exhibičné zápasy žien v Zeltegu:

Sobota 20. decembra 2014

Rakúsko - Slovensko 4:3 (1:1, 1:1, 2:1) 

Góly SR: 10. Herichová (Gápová, Moravčíková), 22. Gápová (Moravčíková), 42. Gápová (Herichová, Moravčíková). Vylúčenia 5:3, presilovky 0:0, oslabenia 1:0, strely 37:28

 

Nedeľa 21. decembra 2014:

Rakúsko - Slovensko 6:0 (2:0, 3:0, 1:0)

Vylúčenia  4:8, presilovky 3:0

Tréner reprezentácie žien SR Andrej Schöber

Andrej Schöber (tréner družstva SR ženy): "V tretej tohtosezónnej previerke sme dali väčší priestor hráčkam, ktoré vykazovali dobrú formu v domácej súťaži.  Spokojnosť môžem vysloviť  iba so sobotňajším vystúpením. Hráčky naozaj potešili - herným prejavom, disciplínou a efektívnosťou v koncovke. Viedli sme po väčšinu stretnutia a boli lepším kolektívom.  Skúsené domáce hokejistky vyrovnali tri minúty pred koncom a z náhodnej akcie 20 sekúnd pred tretím klaksónom sa im podarilo prekonať našu brankárku Kvakovú, ktorá bola ozajstnou oporou tímu.  Družstvo sa mohlo oprieť aj o disponovaný druhý útok s Moravčíkovou v centri a Herichovou s Gápovou na krídlach. Ostatné hráčky podali štandard, veľmi solídny aj v podaní tretej a štvrtej formácie. V nedeľňajšom stretnutí na ľade Aichfeldhalle v Zeltwegu sa naše zverenkyne nepriblížili k výkonu zo soboty.  Bolo to vidno od prvého vhadzovania. Chýbal im predovšetkým pohyb, za to ním hýrili hostiteľky s troma hráčkami zo zámorských súťaží, legionárkou Altmannovou, ktorá hrá vo Švédsku a samozrejme esami z viedenského družstva Sabres, s ktorým sa stretávame v EWHL.  Úvodná tretina vyznela ako tak strelecky vyrovnane, ale až príliš demotivujúco pôsobilo, že sme inkasovali  najskôr gól po nevinnej akcii a druhý sme si dali prakticky sami v oslabení. Očakávali sme, že  v týchto fázach viac zaberú skúsenejšie hráčky, ukážu vyššie nasadenie, no žiaľ nestalo sa. Ešte šťastie, že Monika Kvaková pokračovala v dobrom výkone. Až v záverečnej tretine dostala naša hra akú-takú potrebnú fazónu, no viacero našich dobrých streleckých príležitostí zlikvidovala brankárka Malchartová, ktorá potvrdila 94-percentnú úspešnosť z ligového Salzburgu Eagles.  Mrzia tri inkasované góly v oslabení a ďalší pri signalizovanom vylúčení. Proti Rakúšankam, ktoré na prelome rokov privítajú Kanaďanky a Fínky, to bol veľký luxus.  Je však dobré, že naše zverenkyne pocítili na vlastnej koži,  čo znamená herná disciplína, nasadenie, bojovné srdiečka ako aj to, keď tieto aspekty v hre chýbajú."

 

Nominácia reprezentačného družstva SR ženy na  priateľské zápasy v  Zeltwegu (Rakúsko) v dňoch 20. - 21. decembra 2014:

 

Hráčky: Natália PAĽOVÁ, Lívia MIŠKOVÁ (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov/HC ŠKP Bratislava), Mária HERICHOVÁ (HC ŠKP Bratislava /HK Poprad), Romana KIAPEŠOVÁ (MHk 32 Liptovský Mikuláš/HC ŠKP Bratislava), Miriam MIKESKOVÁ (HC Spišská Nová Ves/HC ŠKP Bratislava), Miroslava STAŠOVÁ, Monika KVAKOVÁ, Slavomíra ŠTOFANÍKOVÁ (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Kristína OBERCIANOVÁ, Patrícia GORECKÁ, Martina STAROŇOVÁ, Edita RAKOVÁ (HK Poprad), Viktória VANERKOVÁ, Zuzana MORAVČÍKOVÁ (HC Petržalka 2010 Bratislava), Alexandra TURCSANYIOVÁ, Lívia LEŠŇÁKOVÁ (HC Spišská Nová Ves), Veronika ČERŇANOVÁ (HC Petržalka 2010 Bratislava ), , Viktória IHNAŤOVÁ, Petra PRAVLÍKOVÁ (HC Arktik Universitet Uchta, Rusko), Nikola GÁPOVÁ (SK Karviná, ČR)

 

Realizačný tím: manažér Ľubomíra Kožanová, tréner Andrej Schöber, asistent trénera Stanislav Kubuš, lekár MUDr. Tomáš Uhrin, masér Dušan Čulka


Ďalšie články